Şanlıurfa'da dev "change" operasyonu;

Şanlıurfa'da dev "change" operasyonu

Şanlıurfa’da emniyet ekiplerinin çalışmasında, lüks otomobilleri motor ve şasi numaralarını değiştirip sattıkları iddiasıyla 19 şüpheli yakalandı. Emniyet ekiplerince lüks 51 otomobil ruhsatlarıyla birlikte ele geçirildi....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, change otoların tespiti ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik özel ekip oluşturarak, çalışma başlattı

Çalışmalar neticesinde ekipler, araçların kimlik bilgisi olarak nitelendirilen motor ve şasi numaralarının tamiri mümkün olmayan ağır hasarlı araçlardan, çalıntı, hacizli yakalamalı aynı marka ve modelde diğer araçlara aktarılarak trafiğe çıkarıldığını tespit etti.

Ekipler tarafından 6 ay boyunca süren teknik ve fiziki takibin ardından, Şanlıurfa merkezli 16 ilde eş zamanlı düzenlenen “Kazıntı-l” operasyonunda 19 şüpheli adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında çeşitli marka ve modellerde 51 araç, ruhsatsız 1 av tüfeği, 1 tabanca ile çeşitli silahlara ait 121 mermi ele geçirildi.

Ayrıca ekipler, şüphelilerin bu yöntemle yaklaşık 20 milyon değerinde haksız kazanç elde ettikleri tespit etti.

İKİNCİ EL ARAÇ ALACAKLARA UYARI

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Salim Şen, operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

İkinci el araç alacak olanlara uyarıda bulunan Şen, "Araç alacak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, ilan sitelerinde piyasa değerinin altında fiyatlandırılan araçlara karşı duyarlı olmaları, özellikle alacakları araçların tramer sorgularını yaptırmaları, güvenilir ve uzman eksperleri tercih etmeleri, ağır hasarlı araçları alırken aracın geçmişini daha detaylı araştırmaları önem arz etmektedir." İfadesini kullandı.

BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum