Urfa okuyor, okuyan kazanıyor! Vali'den 'okuyanlara' ilk sürpriz geldi;

Urfa okuyor, okuyan kazanıyor! Vali'den 'okuyanlara' ilk sürpriz geldi

Şanlıurfa Valiliği'nce hayata geçirilen Urfa Okuyor Projesi kapsamında en çok kitap okuyan bin öğrenci için sinema etkinliği düzenlendi. İlk sinema etkinliğinde öğrencilerin yanındaki yerini alan Vali Salih Ayhan "Bu yalnızca başlangıç, sürprizlerin devamı gelecek" dedi....

ŞANLIURFA- Urfa Okuyor Projesi'ne katılarak en çok kitap okuyan bin öğrenci Şanlıurfa Valiliği'nin kendileri için hazırladığı ilk sürprizle buluştu. 

HEDEF 1 MİLYON KİTAP DAĞITIMI

“Eğitim konusu da bizim en önceliğimizdir" diyen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa'da okuma alışkanlığını artırmak ve bu alışkanlığı pekiştirmek için Urfa Okuyor Projesi'ni hayat geçirdi. Bu kapsamda 1 milyon kitap dağıtımı hedeflenirken her ay 10 bin kitap okullara teslim ediliyor.

URFA OKUYOR PROJESİ TAM HIZ

Proje için https://www.urfaokuyor.com/ web sitesi de kuruldu. Site aracılığı ile kitap başvurusu yapabilmek ve okunan kitapların özetini Valiliğe ulaştırmak kolaylaştırıldı. Proje ile en uzun gece olan 29 Aralık 2022 dahil olmak üzere okullarda da peyder pey kitap okuma etkinlikleri düzenleniyor. Vali Ayhan da etkinliklere eşlik ediyor. Sosyal medyada paylaşılan okuma etkinliği görselleri ile farkındalık oluşturuluyor. Öğrencilerin okuması için teşvikler de yapılıyor. Bunlar da Valiliğin çeşitli sürprizleri...

İLK SÜRPRİZ SİNEMA ETKİNLİĞİ

Projede en çok okuyan öğrenciler arasında yapılacak çekiliş ile tablet, bisiklet gibi ödüller verileceği duyurulmuştu. Çekiliş henüz yapılmadı ancak ilk sürpriz geldi. Öğretmenler tarafından en çok okuyan öğrenciler belirlendi ve toplamda bin öğrenci sinema etkinliği ile ödüllendirildi. Öğrenciler Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile birlikte Piazza AVM’de Galaktik Tayfa’yı izledi. Öğrencilere patlamış mısırı ikramı da Vali Ayhan tarafından yapıldı. Öğrencilere ayrıca kitap da dağıtıldı. 

VALİ AYHAN: BU YALNIZCA BAŞLANGIÇ...

Sürprizlerin devamının geleceğini duyuran Vali Ayhan "Evlatlarımın okuma sevgisi, benim onlara karşı beslediğim sevgi kadar büyük! Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirdiğimiz Urfa Okuyor projesi kapsamında, evladımızla sinemada buluştuk. Bu yalnızca başlangıç, sürprizlerin devamı gelecek" dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum