Şanlıurfalılardan İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki;

Şanlıurfalılardan İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki

İsveç’te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepkiler sürüyor. Şanlıurfa’da da sabah namazında buluşan vatandaşlar, tekbirlerle Kuranı Kerim’in yakılmasına tepki gösterdi....

İsveç'te Kur'an'ı Kerim'e yönelik çirkin saldırı Türkiye’den büyük tepki aldı. Şanlıurfalı vatandaşlar da sabah namazında bir araya gelerek,  tekbirlerle Kuranı Kerim’in yakılmasına tepki gösterdi.

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına tepkiler sürüyor.. Şanlıurfa’da da Dergah Camii’nde sabah namazını kılan vatandaşlar hem cami içerisinde hem de cami dışında İsveç’te Kur'an-ı Kerim’in yakılmasına tepki gösterdi.

İl Müftüsü Ramazan Tolan,  Dergah Camii’nde bir araya gelen vatandaşlara yaptığı konuşmada, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e ve İslam alemine yapılan saygısızlığı kınadı.

Tolan, “İsveç devletinde yine melun adamın bu yüce kitabımızı yere atması, yırtması ve yakması olayını en şiddetli bir şekilde lanetliyoruz, kahredeceğiz. İnşallah cenabı Allah da kahreyleyecektir” ifadesini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum