​​​​Deprem bölgelerindeki kamu çalışanlarının maaşı erken ödenecek;

​​​​Deprem bölgelerindeki kamu çalışanlarının maaşı erken ödenecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, deprem bölgesinde görev alan kamu çalışanlarının şubat ayı maaşlarının 15 Şubat’tan önce verileceği belirtildi....

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla hazırlanan 5 maddelik bir genelgeyle, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde yıkıma uğrayan 10 ilde kamu çalışanlarının şubat ayı maaşlarının ivedilikle ödenmesinin kararlaştırıldığı duyuruldu.

Genelge göre, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapan kamu görevlilerine 15 Şubat 2023 tarihinde ödenmesi gereken tüm hak edişleri, 15 Şubat’tan önce verilecek.

Söz konusu illerdeki kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personelin hak edişleri de erkenden ödenecek.

Bakanlıktan yayınlanan genelgeye göre, ödenecek aylıklar yasal kesintiler yapılmak suretiyle muhasebeleştirilecek. Banka hesaplarına aktarılan aylıkların ilgili bankalarca personele ivedilikle ödenmesi sağlanacak. Aylıklardan yapılan kesintiler önceki aylarda olduğu gibi yasal süresinde gönderilecek.

Genelgede, il dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması istendi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum