Vekil Tanal’ın iddialarına Urfa Valiliği’nden yalanlama!;

Vekil Tanal’ın iddialarına Urfa Valiliği’nden yalanlama!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Şanlıurfa’da insani yardım malzemelerinin valilik tarafından engellediği iddialarına yalanlama geldi....

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal, Şanlıurfa Valiliği’nin, sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin ve vakıfların depremzedeler için gönderdiği insani yardım malzemelerini engellediği iddiasında bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tanal, Şanlıurfa Valiliği’nin yardımseverlerin yolladığı ihtiyaç malzemesi yüklü tırları, kamyonları, iş makinelerini yollarda durdurduğunu, onlara el koyduğunu ileri sürdü.

VALİLİKTEN YALANLAMA

Şanlıurfa Valiliği, CHP’li vekil Tanal’ın iddialarını yalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, iddiaların asılsız olduğu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında; STK’ların, derneklerin ve vakıfların depremzedelere gönderdiği insani yardım malzemelerini Şanlıurfa Valiliğimizin engellediğine dair asılsız iddialar dolaşmaktadır. Bizler, tüm ekiplerimizle birlikte koordineyi sağlamak adına 7/24 sahadayız. Tüm aynî bağışlarınız için illerde valiliklerimiz, ilçelerde kaymakamlıklarımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve tüm AFAD il müdürlüklerimize başvurabilirsiniz.

Aynî yardımda bulunmak isteyen STK ve derneklerimiz, bağışlarını OSB’mizde bulunan Valilik AFAD lojistik depolarımıza da götürebilirler. Valiliğimizin bünyesinde bulunan OSB depomuzdaki yardımlar başta Adıyaman ilimiz olmak üzere, diğer afetzede illerimize valiliklerimizle koordineli şekilde sevk edilmektedir".

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum