Parklar ve fuar alanı depremzede doldu, Harran Üniversitesi bomboş kaldı!;

Parklar ve fuar alanı depremzede doldu, Harran Üniversitesi bomboş kaldı!

170 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 3 milyon nüfusu ile depremin yaralarını sarmaya çalışan Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi'nin salonlarının boş kalması tepkiye neden oldu. Fuar merkezindeki yoğunluğun üniversiteye aktarılması ve üniversitede de barınma alanları oluşturulması istendi....

ŞANLIURFA- 10 ilde büyük yıkım ve binlerce ölüme neden olan çifte depremde Şanlıurfa'da barınma sorununda Harran Üniversitesi'ndeki sessizlik gündem oldu.

Pazarcık ve Elbistan merkezli peş peşe 2 depremin vurduğu 10 ilde ölü sayısı 14 bini aşarken Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmaları sona erdi.

Kentte 170 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 500 kişinin tedavisi sürerken 3 bin 423 kişi ise taburcu oldu. Depremden ise yaklaşık 3 milyon nüfuslu kentin tamamı etkilendi. Hemen hemen tüm vatandaşlar evleri terk etti.

Mağdurlar için fuar merkezi başta olmak üzere kent merkezinde taziye evleri, spor salonları, sosyal tesisler vatandaşların hizmetine açıldı. Bazı vatandaşlar da park gibi açık alanlarda çadır olmadan soğukta geceleri geçirdi.

27 bin dönüm arazi üzerine kurulu içerisinde yurt, spor salonu, yemekhane, kafe gibi alanları bulunan Harran Üniversitesi'nde ise sessizlik hakimdi.

Korku içindeki üniversite öğrencileri yurtları terk ederek yemekhaneye sığınırken, kendilerine "İmkanınız varsa gidin" dendiği iddia edildi. Öğrenciler ulaşım sorunu yaşadıkları için üniversiteyi terk edemezken kendi imkanlarıyla spor salonlarına gitti.

BİHA’ya ulaşan bir öğrenci, kendi imkanlarıyla Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun spor salonuna gittiğini, battaniye istediğini, “Nereden bulalım size battaniye” yanıtı aldığını söyledi.

Depremin 4'üncü gününde özellikle fuar alanında yaşanan yoğunluk nedeniyle gözler üniversiteye çevrildi. Yalnızca Suriyeli birkaç ailenin üniversite spor salonuna yerleştirildiği öğrenildi.

Kent merkezindeki barınma alanlarındaki yoğunluğun her türlü ihtiyacın karşılanabileceği fiziksel imkana sahip olan üniversiteye aktarılması için çağrıda bulunuldu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum