Resmi ilan fiyat tarifesi değişti;

Resmi ilan fiyat tarifesi değişti

Gazetelerde, resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki yayım ücreti, KDV hariç, günlük satışı 50 bin adedin altındakiler için 70 lira, 50 binin üzerindekiler için 100 lira olacak....

Resmi ilan fiyat tarifesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 

Kararla birlikte resmi ilanların yayım ücreti, gazetelerin sayfa düzenleri esasını teşkil eden sütun boyu üzerinden bir santimetrelik ölçüm ile elde edilen sütun-santim birimi esas alınarak hesap edilecek.

 

Gazetelerde, resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki yayım ücreti, KDV hariç, günlük fiili satış ortalaması 50 bin adedin altındakiler için 70 lira, 50 bin adedin üzerindekiler için 100 lira olacak güncellendi.

 

İnternet haber sitelerinde resmi ilanların yayım ücreti ise 1 santimetre boy 4 santimetre en olmak üzere bir kutu alan esas alınarak hesaplanacak. Haber sitelerindeki resmi ilanların ücreti llere göre belirlenen kontenjan yerleri için 70 lira olacak. Genel kategori kapsamındaki ilanları yayımlayacak internet haber siteleri için ücret 100 lira olacak.

 

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na göre ilan portalında yayımlanacak resmi ilanların bir günlük bedeli 2 bin 500 lira olarak belirlenecek.


Yeni tarife, 1 Nisan 2023'te yürürlüğe girecek.

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum