Depremzedeler nasıl oy kullanacak?;

Depremzedeler nasıl oy kullanacak?

Adalet Bakanı Bozdağ, seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, herkesin bulunduğu yerde oy kullanacağını ve oyun bulunduğu yerde sayılacağını belirterek,"Kimin nerede nasıl oy kullanacağı bizim seçim kanunlarımızda hepsi yazıyor. Bunu herkes biliyor. Bunun için yeni bir kanun yapmaya gerek yok. YSK'nın aldığı kararlar burada da geçerlidir." ifadesini kullandı....

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir ulusal televizyonun canlı yayınında seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, herkesin bulunduğu yerde oy kullanacağını ve oyun bulunduğu yerde sayılacağını kaydetti.

DEPREMZEDELER NASIL OY KULLANACAK?

 “'Seçim ne olacak, nasıl olacak?' diye bir değerlendirme yapmayı saygısızlık olarak görürüm” diyen Bakan Bozdağ, şunları ifade etti:

“Biz bugüne kadar seçimle ilgili bir gündem yapmadık. Seçimle ilgili en ufak değerlendirme yapılmadı. Ama maalesef Türkiye'de bu kadar acı arasında seçimi gündem yapan ve böyle bir gündem AK Parti ve MHP'de varmış gibi algı uyandıranlar çıktı. Bunları kınamak istiyorum. Türkiye'nin daha önemli işleri var. 'Seçim ne olacak, nasıl olacak?' diye bir değerlendirme yapmayı saygısızlık olarak görürüm. Neyin ne olacağı yasalarımızda yazıyor. Herhangi bir yoruma yer verilmeyecek şekilde belli. Bunların hepsi seçim kanunumuzda yazıyor. Her şey açık ve ortada. Böylesi bir zamanda daha fazla değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum.”

DEPREM BÖLGESİNDEN AYRILANLAR NASIL OY KULLANACAK?

“Kimin nerede nasıl oy kullanacağı kanunumuzda açık açık yazıyor. Onun için yeni bir kanuni düzenlemeye gerek yok. YSK'nın daha önce aldığı kararlar var. Herkes meskun olduğu yerde oyunu kullanacak. Seçim listeleri yayınlandığında, askıya çıktığında, o askıda insanların itirazı varsa itiraz edecek, adres değişikliklerini işleyecek ve ona göre oy kullanacaklar yani bunlar için yeni bir düzenlemeye o yüzden ihtiyaç yok. Mükerrer oy kullanma ihtimali yok. Deprem bölgesinde sandıkların nereye kurulacağına YSK karar verecek. YSK kurmak isterse ona bakacaktır.”

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum