Urfa’da tarım arazisi üzerine konteyner kent kurulmasına CHP’den tepki;

Urfa’da tarım arazisi üzerine konteyner kent kurulmasına CHP’den tepki

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı Tarım Komisyonundan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yıldıray Yıldırım, kentte konteyner kurulacak arazinin 1. derece tarım arazi olduğunu belirterek, “Konteyner kurulması için birçok alternatif alan varken, neden 1.sınıf tarım arazisi katledilmek isteniyor?” diye tepkisini dile getirdi....

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanlığı Tarım Komisyonundan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yıldıray Yıldırım, kentte depremzedeler için bin 84 konteyner kentin 1. derece tarım arazisi üzerine kurulacak olmasını eleştirdi.

Yıldırım, Birecik ve Akçakale ilçelerinde hali hazırda kurulu konteyner kentler mevcut olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlarımız için 120 dönüm arazi üzerine, 1084 konteyner kentin kurulacağı alan 1. Derece Tarım arazisidir. Şanlıurfa, Birecik ve Akçakale ilçelerinde hali hazırda kurulu konteyner kentler mevcut bunlar faaliyete geçirilebilir. Konteyner kurulması için birçok alternatif alan varken, neden 1.sınıf tarım arazisi katledilmek isteniyor. Konya ilimizin yüzölçümü kadar olan Hollanda, Türkiye’nin 18’de 1’i kadar tarım alanına sahipken, Türkiye’nin 5 katı kadar ihracat yapmaktadır. Bu şekilde tarım arazilerimizin yok olmasına göz yumamayız. Derhal bu yanlıştan dönülmesi gerekmektedir. Bir mağduriyeti gidermek adına, başka bir mağduriyet oluşturmamak gerekir”.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum