DASK Şanlıurfa’da kendini kapattı;

DASK Şanlıurfa’da kendini kapattı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından DASK’a yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini aşarken, Şanlıurfa’da ekranları kapatılan acenteler ise poliçe kesemiyor. Çözüm Sigorta Aracılık Hizmetleri yöneticisi Cemal Beyaz, “Poliçe yaptırmak isteyen de poliçe tanzim eden biz acenteler de mağdur” dedi....

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini geçti. Toplam ödenen rakam ise 1,5 milyar liraya ulaştı. En yüksek ihbar sayısına sahip il 61 bin 650 ihbarla Hatay.

DASK deprem bölgesinde sigortalama işlemlerini durdurdu. Şanlıurfa’da sigorta acentelerinin ekranları karartılmış durumda.

Kentteki sigorta acenteleri, poliçe yaptırmak isteyenlerin de bunları tanzim eden acentelerin de büyük bir mağduriyet yaşadığını belirtiyor.

BİHA’ya açıklamalarda bulunan Çözüm Sigorta Aracılık Hizmetleri yöneticisi Cemal Beyaz, Maraş merkezli depremlerin ardından depremden etkilenen Şanlıurfa’da DASK sistemi ekranlarının tamamıyla kapatıldığını söyledi.

Cemal Beyaz, “An itibarıyla ekranlara girildiği zaman ‘seçmiş olduğunuz bucak-köyün bağlı olduğu il üretime kapatılmıştır’ yazılı uyarı çıkıyor. Bundan dolayıdır ki biz acente olarak poliçe kesememekteyiz. Burada mağdur olanı soracak olursanız toplum olarak herkes mağdur oluyor, yaptırmak isteyen de poliçe tanzim eden biz acenteler de mağdur oluyoruz” dedi.

Bu sıkıntının sürmesinin işlerini sekteye uğratacağını kaydeden Beyaz, “Üretim yapamaz durumda olacağız. Kaldı ki örnekleme yapacak olursak şu an zorunlu trafik sigortaları da hem fiyat olarak tavan yapmış hem de kesmek istediğimiz zaman ekran izin vermiyor. Kasko poliçelerinde de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Poliçe kesemiyoruz” ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum