Urfa Valiliği'nden "Tarım arazisine konteyner kent kuruluyor" iddiasına yanıt!;

Urfa Valiliği'nden "Tarım arazisine konteyner kent kuruluyor" iddiasına yanıt!

Depremzedeler için kurulacak konteyner kentin, tarım arazisinde yapılacak iddiasına yanıt veren Şanlıurfa Valiliği'nce söz konusu arazi için 9 yıl önce imar planı değişikliği yapıldığı belirtilerek "Alanda sadece geçici olarak konteynerler konulacak olup bir yapı inşası söz konusu olmayacaktır" denildi....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'daki depremzedeler için kent merkezinde seçilen konteyner kent alanının tarım arazisi olduğu iddiaları ve tepkileri sonrası Şanlıurfa Valiliği'nden açıklama geldi.

Açıklamada Haliliye İlçesi Ulubağ Mahallesi'nde yer alan arsanın 2014 yılında imar planında yapılaşma amacı barındıran teknopark alanı olarak arsa vasfı ile Hazine adına tescil edilerek Harran Üniversitesi'ne tahsis edildiği ifade edildi. Alanda yapı inşası olmayacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TARIM ARAZİSİNİN KORUNMASI ÖNCELİĞİMİZ"

"Evi yıkılmış ve ağır hasar gören vatandaşlarımızın konaklama problemlerini çözüme kavuşturmak birinci önceliğimiz. Şehir merkezine yakınlığı nedeniyle Haliliye ilçesi Ulubağ Mahallesi’nde yer alan arsa konteyner kent yapım alanı olarak belirlenmiştir.

Bazı basın yayın organlarında, seçilen alanın yanlış olduğuna dair söylemlerde bulunulmaktadır.

Söz konusu taşınmaz 2014 yılında imar planında yapılaşma amacı barındıran teknopark alanı olarak arsa vasfı ile Hazine adına tescil edilerek Harran Üniversitesine tahsis edilmiştir. 2020 yılında da Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Turizm ve Otelcilik Uygulama Oteli yapılmak üzere tahsisin irtifak hakkına dönüştürülmesi talep edilmiş olup, talep uygun bulunmuştur.

Bu süreçte imar planları onay süreçleri sonrasında da arazinin vasfı arsa olarak değişirken bir itiraz olmamıştır. 2014 yılında yapılan imar planı değişikliğine o zaman itiraz etmeyenler, bugün depremzedelerimiz için geçici barınma alanı olarak yapacağımız çalışmaya itiraz etmeleri tezatlık oluşturmaktadır. Kaldı ki alanda sadece geçici olarak konteynerler konulacak olup bir yapı inşası söz konusu olmayacaktır.

Tarım arazilerinin korunması her zaman birinci önceliğimiz olup, tarım arazilerinde yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek depremzedelerimiz için toplu yaşam alanlarını bir an önce kurup vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz."

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum