Şanlıurfa Valisi sel felaketini değerlendirdi;

Şanlıurfa Valisi sel felaketini değerlendirdi

Şanlıurfa’da, 16 kişinin yaşamını yitirdiği sele ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Ayhan "Yüzyıl tarihinin en büyük afetidir ama üstesinden geldik. Şu an geldiğimiz nokta olağanüstü" ifadesini kullandı....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sel felaketine dair değerlendirmelerde bulundu. Vali Ayhan, "Şanlıurfa tarihinin belki, yüzyıl tarihinin en büyük afetidir ama üstesinden geldik. Şu an 16 kaybımız var, 1 kişiyi arıyoruz" dedi.

Şu an gelinen nokta olağanüstü ve harikulade olduğunu ifade eden Vali Ayhan, “Çalışmalar devam ediyor. Özellikle 11 noktaya çok daha yoğunlaştık. Selin etkili olduğu alışveriş merkezinde su tahliyesi yapılıyor. Veysel Karani Mahallemizde 5 vatandaşımızı kaybettik. En ağır kayıplarımızın olduğu bölge burası. Bugün daha da iyi olacağız ve pazar günü toparlanacağımızı söyleyebilirim

Sel sularının kanallara karışması sonucu musluklardan çamur akması nedeniyle 2 milyondan fazla nüfusa sahip kentin suları kesildi. İçme suyu için su bulamayan vatandaşlara tankerlerle su verilmeye başlandı” diye konuştu.

VALİ AYHAN: VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Vatandaşların biraz daha sabırlı olmasını istediklerini belirten Vali Ayhan, "Önümüzde içme suyuyla ilgili bir sıkıntı var. Atatürk Barajı havzamız bizim içme suyu ve kullanma suyu havzamız. Şu an oranın değerleri çamurdan, balçıktan dolayı sıkıntı olmaya başladı. Su değerleri sağlık açısından olumsuz, sıkıntılı.

İlgili birimler gerekli çalışmaları yürütüyor, şu an değerler gayet iyi gidiyor ama tedbiren de belediyelerimiz ve AFAD koordinesinde içme suyu konusunda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gayret gösteriyoruz. Ama vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmasını istiyoruz. Çünkü bu bir afet ve Atatürk Baraj havzası olağanüstü bir su aldı. Ama bu çamurlu su olunca arıtmalar buna yetişemedi" ifadelerini kullandı.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum