Eyyübiye’de sel yaraları sarılıyor;

Eyyübiye’de sel yaraları sarılıyor

Bir yılda gerçekleşen 450 mm ortalama yağış miktarının yaklaşık yarısının bir gecede yağdığı ve birçok mahallede sel baskınlarının yaşandığı Şanlıurfa’da sağanak yağmur sona ererken, Eyyübiye Belediyesi ilçedeki sel kalıntılarını temizliyor....

Sağanak yağışın başladığı 14 Mart akşamından sel baskınlarına dönüştüğü 15 Mart sabahına kadar tüm birimlerini ve ekipleri sahada bizzat koordine eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçedeki çalışmaları takip ediyor.

Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte, sel felaketinden hasar gören alanlarda incelemelerde bulunan Başkan Kuş, Mance, Dedeosman, Akabe ve Buhara Mahalleleri başta olmak üzere tüm mahallelerde yaraları hızlı bir şekilde sarmaya devam ettiklerini söyledi.

Sel felaketinin yaşandığı ilk saatlerde arama-kurtarma ve tahliye çalışmalarına öncelik veren Eyyübiye Belediyesi, büyük tehlikenin atlatılmasıyla birlikte ilçede çok büyük kapsamlı temizlik çalışmasına başladı.

İlk olarak Şanlıurfa’nın simgesi olan Halilürrahman Gölü ve çevresi ile bölgedeki ana caddeleri çamurdan temizleyen Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, tarihi çarşılar bölgesinden başlayarak ilçe genelinde aralıksız temizlik çalışması yapıyor.

Oldukça fazla yağış alan ve çevresi doğal arazilere sahip olan mahallelerde selle birlikte gelen molozun kaldırılması için iş makineleriyle çalışan Eyyübiye Belediyesi, aynı şekilde yağıştan etkilenen parklarda da temizlik çalışmalarına devam ediyor.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum