Coşkun: Öğretmen atamalarında aslan payı Urfa'ya verilsin;

Coşkun: Öğretmen atamalarında aslan payı Urfa'ya verilsin

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 45 bin öğretmen atamasında aslan payının deprem ve sel felaketinden etkilenen Şanlıurfa’ya verilmesi gerektiğini söyledi. Coşkun, halihazırda öğretmen açığının çok fazla olduğu Şanlıurfa’ya 10 bin kontenjan ayrılması gerektiğini kaydetti....

ŞANLIURFA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 45 bin öğretmenin atanacağı müjdesini verdi. Erdoğan, bu atama döneminde önceliğin deprem bölgesine olacağını ifade etti.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 45 bin öğretmen atamasından 10 bin öğretmenin deprem ve sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’ya verilmesini gerektiğini söyledi.

BİHA'ya açıklamalarda bulunan Coşkun, yapılacak atamalardan aslan payını Şanlıurfa’nın alması gerektiğini ifade etti.

COŞKUN: HAZİRANDAKİ TAYİNLERLE ÖĞRETMEN AÇIĞI 14 BİNLERİ BULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 45 bin öğretmen atamasında aslında sayının 100 binleri bulmasını beklediklerini vurgulayan Coşkun, “Eğitimin olmasa olmazı lokomotifi öğretmendir. Şanlıurfa’da öğretmen açığımız 10 binleri aşmış durumda.  Haziran ayında öğretmenlerin tayin isteme hakları var. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kazanımlarından biri olan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişi sağlandı. Haziran ayında da 3-4 bin öğretmenin de başka illere gitmesini bekliyoruz. Hâlihazırda öğretmen açığımız 14 binleri bulacak” dedi.

“MUTLAKA 10 BİN ÖĞRETMENİN URFA’YA VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

İbrahim Coşkun, yetkililere çağrıda bulunarak “45 bin öğretmen atmasından aslan payının ve en az 10 bin öğretmenin Şanlıurfa’ya atanmasını bekliyoruz. Biz deprem ve sel bölgesindeyiz. Depremden dolayı öğretmenlerin görevlendirme talebi oldu. 35 kişi geldi, 14 kişi gitti. Afet bölgesi olmamız hasebiyle mutlaka 10 bin öğretmenin Urfa’ya verilmesini bekliyoruz. Bu konuda valimiz ve il milli eğitim müdürümüz gerekli gayret içerisindeler” diye konuştu.

“BU KONUNUN ÜSTÜNDE DURULMALI”

Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılığın mutlaka yapılmasını beklediklerini kaydeden Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim eğitimde kalkınabilmemiz için eğitim sorunlarımızı aşabilmemiz için ve çözüm üretebilmemiz için en azından 10 bin öğretmen atamasının Urfa’ya verilmesini istiyoruz ve bekliyoruz.  Gerek lise giriş sınavlarında olsun gerek üniversite sınavlarında hep sonlarda yer alıyoruz. Artık bu durumun değişmesini istiyoruz. Bunun birinci önceliği de öğretmen açığının kapatılmasıdır. 10 bin öğretmen Urfa’ya verilirse bu tür sorunlarımıza çözüm üretmemiz gerekiyor. Atamalar haziran ayına yetiştirilmeye çalışılacak. Siyasilere de çağrıda bulunmak istiyorum. Bu konunun üstünde durulmalı. Öğretmen açığımızın kapatılması için her kesim özelliklede siyasilerin bu konuyu gündemde tutmasını, çözüm üretmesini bekliyoruz”.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum