CHP Şanlıurfa'dan sel sorumluları hakkında suç duyurusu!;

CHP Şanlıurfa'dan sel sorumluları hakkında suç duyurusu!

CHP Şanlıurfa İl Hukuk Komisyonu, Şanlıurfa 16 kişinin ölümüne neden olan sel felaketinin ihmalden kaynaklı olduğu belirtilerek sorumluların ortaya çıkması için suç duyurusunda bulundu....

ŞANLIURFA- Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Hukuk Komisyonu üyesi avukatlar bugün Şanlıurfa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinde19 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda ev ve taşıtın da kullanılamaz hale geldiği hatırlatıldı. Bunun ihmalden kaynaklandığı söylenerek suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

"AFET ÖNCESİNDE KRİZ MASASI OLUŞTURULMADI"

AFAD'ın uyarısına rağmen tedbir alınmadığını ileri süren avukatlar "AFAD'ın olay yaşanmadan günler önce mesaj atarak öncelikle yerel yetkilileri ve vatandaşları uyarmasına rağmen bu konu hakkında yetkililerin afetten önce herhangi bir önlem alınmadığı görülmektedir. Hatta Valilik, Büyükşehir Belediye bünyesinde afetten önce kriz masası da oluşturulmamıştır. Dere yataklarının kesitlerinin öngörülebilir bir seli karşılayacak şekilde düzenlenmediği görülmüştür. Selin etkisinde kalan alanın afet öncesinde yapılaşmaya müsait olmadığı aşikkardır. Hatta ilimizde askeri kışladaki sel sularının tahliye borularının tıkalı olduğu ve bu boruların kontrol edilmediği şimdiki belediye başkanlarımız ve evvelki evvelki belediye başkanımız tarafından teyit edilecek şekilde doğrulanmıştır. Bu hususların öncelikle ve özellikle araştırılması için biz CHP Şanlıurfa Hukuk Komisyonu olarak hali hazırda suç duyurusunda bulunduk" denildi.

"BAŞKANLARIN BEYANLARI ÇELİŞKİLİ... SUÇ DUYURUMUZU TESLİM ETTİK"

Eski ve mevcut belediye başkanlarının ifadelerinin çelişkili olduğu söylenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bütün belgeler ve bilgiler araştırıldığında görülecektir ki bu ihmallerin sorumlusu vardır ve bu sorumlu mutlaka tarafımızca ortaya çıkarılacaktır. Evvelki ve şimdiki tüm belediye başkanlarının beyanları çelişkilidir. 

Anlaşılıyor ki bu çelişkilerin netleşmesi için hukukun devreye girmesi gerekmektedir. Bu yıkımın meydana getirdiği sonucun sorumlularını bulmakta kararlıyız. Bu nedenle detaylı bir şekilde ilgili mercilere suç duyurumuzu teslim etmiş bulunuyoruz. 

Şanlıurfa halkına geçmiş olsun diliyoruz, can kaybı yaşayan tüm vatandaşlara başsağlığı diliyoruz. CHP Hukuk Komisyonu olarak mağdurların yanında durmaya devam edeceğiz. "

 olarak Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketi sebebiyle suç duyurusunda bulunduk. Felakete sebebiyet veren ihmallerin sorumlularını ortaya çıkarmaya kararlıyız! Mağdurların yanında durmaya devam edeceğiz!"

Avukatlar açıklamanın ardından dağıldı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum