Bakan Koca Urfa'daki son verilerden habersiz mi?;

Bakan Koca Urfa'daki son verilerden habersiz mi?

Şanlıurfa'da musluklardan akan suyun artık içilebileceği belirtildi ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "İçme suyu olarak kullanılmasın" uyarısında bulundu. Bakan Koca'nın son verilerden haberdar edilmediği ve yarın yeniden açıklama yapacağı öğrenildi....

ŞANLIURFA- Sel felaketinin ardından şebeke sularına çamurlu su karışmasıyla yaşanan su çilesi bugün sona ermişti ki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları yeni gündem oluşturdu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Şehrimizde yaşanan sel felaketi sonrasında veremediğimiz şebeke suyumuz bugün itibariyle tekrar içme suyu değerlerine yükselmiştir. GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRSİNİZ" dedi. Üstelik kendisi de sudan içerek poz verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir kaç saat sonra Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine kurulan sahra hastanesinde kameralar karşısına geçerek son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa'ya da değinen Bakan Koca, musluk sularının içilmemesi gerektiğini ifade ederek "Şanlıurfa’da merkez Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü’de şebeke suyu içme suyu olarak kullanılmamalıdır. Yapılan 6 bin 232 analizin 120’si uygunsuz bulunmuştur. Şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasından lütfen kaçınalım. Bu konuda tekrar uyarıda bulunmak istiyorum; şebeke suyunun tekrardan içme suyu olarak kullanılması için valilik ve kaymakamlıkların duyurularına uygun hareket edilmelidir. Risk almayalım, birbirimizi riske davet etmeyelim" dedi.

Halk Sağlığı ile yapılan numune analizlerinin olumsuz bir sonuç içermediği raporlarla kayda geçerken Bakan Koca'nın açıklamaları "Bakan son verilerden habersiz mi?" sorusunu akıllara getirdi. Bakan'ın son verilerden haberdar edilmediği ve yarın yeniden açıklama yapacağı öğrenildi. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum