Pazarda fiyatlar cep yakıyor;

Pazarda fiyatlar cep yakıyor

Ramazan geldi, pahalılık durmadı. Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış, Ramazan sofralarını da vurdu. Şanlıurfa’da Ramazan ayının ilk haftasında kurulan pazar tezgâhındaki sebze ve meyve fiyatları cep yaktı. Pazara giden vatandaşlar alışveriş torbalarını doldurmakta zorlanırken, esnaf alışverişin olmayışından dert yandı....

ŞANLIURFA –Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış Ramazan sofralarını da etkiledi. Şanlıurfa’da pazara gidenlerin evdeki hesabı çarşıya uymadı.

Şanlıurfa’da en çok tüketilen ürünlerden patlıcan kilosu 25 liradan, soğan 15 liradan, biber 30 liradan, domates 12 liradan satılıyor.

Semt pazarına sebze meyve almaya giden vatandaşlar artan fiyatlardan şikâyetçi olurken, pazarcılar ise fiyatların pahalılığından dolayı satışlarının azalmasından yakındı.

TAŞKIN: PAZARIN ENERJİSİ DÜŞÜK

Esnaf Bekir Taşkın, eski dönemlerde pazara 25 kasa portakal getirdiğini ancak şimdilerde 4 veya 5 kasa portakal getirmesine rağmen alımın olmadığı söyledi.

Vatandaşın alım gücü düştüğü için ürünlerin çok satılmadığını dile getiren Taşkın, “Ramazan ayındayız ama vatandaş alım yapmıyor. Pazarın enerjisi düşük. Eskiden 25 kasa portakal satıyorduk şimdi ise 4-5 kasa ancak satabiliyoruz. Ürünler ucuz ama millet almıyor. Vatandaşlarda para olmadığı için alışveriş yapamıyor. Alım gücü düştü” dedi.

 

ALATAŞ: PAZARDA PAHALILIK HAD SAFHADA

Fiyatların yüksek olmasından dolayı pazarı gezip en uygun olan ürünleri alabildiğini söyleyen vatandaş Serap Alataş, “Ramazan nedeniyle pazar alışverişine geldik. Pazarı geziyoruz hangi ürün uygunsa onu almaya çalışıyoruz. Akşam iftar için misafirlerimiz var. Pazardan ihtiyaç duyulan ürünleri alıp, iftar menüsü hazırlayacağım. Esnaf da kendine göre haklı tarafı var ama bizler müşteri olarak da kendimize göre haklı taraflarımız var. Pazarda pahalılık had safhada. Evdeki hesap çarşıya uymuyor. 150 lira ile alışverişe geldiysek 200-250 lira ile çıkıyoruz” ifadesini kullandı.

İNCİ: PARA YETİŞMİYOR

Pazarda fiyatları yüksek bulan vatandaşlardan Davut İnci, tezgahlardaki tüm ürünlerin pahalı olduğunu söyledi. İnci, “Hiçbir şey alamıyoruz. Daha önceleri 2-3 kilo aldığımız ürünleri şimdi ancak bir kilo alabiliyoruz. Para, pazar ürünlerine yetişmiyor. Günlük iftarlık almak zorlaştı. Eskiden 5-6 liraya aldığımız soğan şimdi 15 lira olmuş. 160 lira ile sadece birkaç eşya alabildim. Daha meyve, yumurta alacağım ama para yok” dedi.

 

 DEMİR: RAMAZAN OLMASINA RAĞMEN PAZAR BOŞ


Esnaf Faruk Demir de Ramazan ayında eskiden daha iyi satış yaptıklarını vurgulayarak, “Ürünler pahalı olunca millet de eskisi gibi almıyor. Ramazan olmasına rağmen pazar boş. Eskiden vatandaş gelip 3-4 kilo biber, patlıcan alırdı şimdi ise gramla alan var. Vatandaş ürünlere hep pahalı diyor” ifadelerini kullandı.

TAŞ: FİYATLAR UYGUN AMA SATIŞ YOK

Esnaf İsmail Taş da vatandaşın alım gücü olmadığı için ürün alamadığına dikkati çekti. “Pazarda ürünler ucuz” diyen Taş, şunları söyledi:

“Geçen yıla göre fiyatlarda bayağı bir düşüş var. Fiyatlar uygun ama satış yok. İnsanlar pazarda çok bulunmuyor. Deprem ve sel nedeniyle insanların çoğu Şanlıurfa’nın dışına gitti. Vatandaş 1-2 kiloya ancak ürün alabiliyor. Salatalığı bir kilodan fazla alan yok”.

ÖZEL HABER / BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum