Şanlıurfa’nın iki ilçesine “Sit” kararı;

Şanlıurfa’nın iki ilçesine “Sit” kararı

Resmi Gazete’nin bugün sayısında yayımlanan kararla, Şanlıurfa’nın Halfeti ve Karaköprü ilçelerinde birer bölge birinci dereceden sit alanı ilan edildi....

Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, Halfeti’nin Çekem Mahallesinde bir bölge, merkez Karaköprü’ye bağlı Yoğunburç Mahallesinde de bir bölge sit alanı ilan edilmesine karar verildi.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin Çekem Mahallesinde özel mülkiyete ait 79 ada 9, 10 nolu parseller ile mülkiyeti maliye hazinesine ait 79 ada 12 nolu parsel ve tapulama harici alan içerisinde tespit edilen kültür varlıklarının 2863 sayılı yasa kapsamında birinci dereceden arkeolojik sit alanı ilan edildi.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Yoğunburç Mahallesi, Sayburç mevki, mülkiyeti hazineye ait, 140 ada 65 nolu parselin tamamında, mülkiyeti hazineye ait, 140 ada 64 nolu parsel ile 106 ada 57 ve 58 nolu parsellerin bir kısmında yer alan kaya mezarları ve sarnıçların bulunduğu arkeolojik alanın 2863 sayılı yasa kapsamında birinci derece sit alanı ilan edildi.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum