DBP Urfa il örgütü olağan kongresinde yeni eş başkanlarını belirledi;

DBP Urfa il örgütü olağan kongresinde yeni eş başkanlarını belirledi

DBP Urfa İl Başkanlığı yeni yönetimini belirlemek üzere 1. Olağan Kongresi’ni düzenledi. Kongrede Hamide Göktaş ile Vahit Akgün DBP’nin yeni Urfa il eş başkanları olarak seçildi....

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yeni yönetimini belirlemek üzere 1. Olağan Kongresi’ni düzenledi. Şanlıurfa Baro Başkanlığı Tahir Elçi Kongre Salonu'nda yapılan kongreye DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Urfa Milletvekilleri Ömer Öcalan ile Ayşe Sürücü, DBP Urfa il eş başkanları, HDP Urfa il eş başkanları, Yeşil Sol Parti (YSP) Urfa milletvekili aday adayları, bazı siyasi parti ve STK’lar ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

Kongre’de divanın belirlenmesinden sonra katılımcılardan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü sahneye çıkıp konuşmalarını yaptılar.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, konuşmasında 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerin her zamankinden farklı olduğunu ifade ederek bileşeni oldukları Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bu seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğini ve Türkiye siyasetinde belirleyici konumda olacağını savundu.  Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik olarak krizde olduğunu belirten Bayındır, bunun temel nedeni konusunda Kürt sorunun çözülmemesine vurguda bulunarak şunları söyledi:

“Kürt halkı büyük direndi, mücadele etti ve 14 Mayıs’ta büyük kazanacak. İnandığımız mücadelemiz büğyüklüğü ve genişliği ile 14 Mayıs’ta AKP-MHP iktidarına sona verecek ve Kürt halkının zaferi olacak. Bundan dolayı 14 Mayıs seçimleri çok önemlidir. Seçimlere kalan 40 günde bütün köy, mahalle, ilçe ve illerde büyük bir mücadele vermeliyiz. Şimdiye kadar demokratik siyasetimize yönelik birçok engel çıkarıldı. Birçok partimiz kapatıldı. Yine bugün büyük partimiz HDP kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya. Ancak dedğimiz gibi, halkımızı alternatifsiz bırakmayacağız. Dolayısıyla biz bu seçimlere Yeşil Sol Parti üzerinden giriyoruz ve 81 ilde Yeşil Sol Parti’yi kucaklayıp destekleyeceğiz.”

Herkesin stratejik bir seçim olarak gördüğü bu seçimlerde her parti gibi kendilerinin de hedeflerine ulaşmak istediğini ifade eden DBP Eş Genel Başkanı, “Biz de  bu seçimlerde Kürt halkı için dil, kültür, coğrafya gibi yüz yıllık taleplerimizle Kürt sorunun çözüm kapısını açmak istiyoruz. Biz bu seçimlerde başararak Kürt kimliğinin yolunu açmak istiyoruz. Bundan dolayı bu seçimler Kürt halkı ve müttefifikleri için çok önemli bir seçimdir” diye konuştu.

Toplumun önemli bir süreçten geçtiğini ve tarihi bir seçimle karşıya karşıya olduğuna işaret eden HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü de, 14 Mayıs seçimlerinin bir ‘hesap sorma’ seçimi olacağına vurguda bulundu.  Konuşmasında, “bu seçimde ‘tek adam rejimi’nin saltanatını yıkacağız” diyen Sürücü, şunları söyledi: “20 yıldır AKP sistemi bu ülkede iktidar adaletsizlik, zulüm ve baskı gittikçe daha da derinleşiyor. Sandıklarda bu 20 yılın hesabını bu sistemden soracağız. 45 gündür Urfa Adalet Sarayı önünde ‘adalet nöbeti’ tutan ve dünyada adalet sembolü olmuş Emine Şenyaşar’ın hesabını soracağız.”

Konuşmaların ardından partinin yeni il yönetiminin açıklandığı kongrede, Hamide Göktaş ile Vahit Akgün DBP Urfa il eş başkanları olarak seçildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum