Bakan Kurum: 81 ilde erken uyarı gözlem istasyonları kurulacak;

Bakan Kurum: 81 ilde erken uyarı gözlem istasyonları kurulacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 3. Ulusal Risk Kalkanı Modeli Değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaşan Bakan Kurum, 81 ilde erken uyarı gözlem istasyonlarının kurulacağını açıkladı....

Dün İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında 3. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Birçok bilim insanın da katıldığı toplantıda saha çalışmaları incelendi ve bazı önemli kararlar alındı. Bakan Kurum alınan kararları tablo şeklinde sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaştı.

Kararlar doğrultusunda 81 ilde erken uyarı gözlem istasyonlarının kurulacağı ve oratöğretim, lisans ve lisanüstü eğitimlerde “Afet Bilgisi Dersleri”nin yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Tüm millet bahçelerinin afet toplanma alanı ve geçici barınma bölgesi konseptlerine uygun hale getireleceği ve riskli bölgelerde lapatılacak yerler belirlenip kat yüksekliklerinin sınırlandırılacağı açıklandı.

Ayrıca toplantıda binlerce mimar, mühendis ve şehir plancısını istihdam etme kararı alındı.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum