Yeşil Sol Parti Urfa adaylarını tanıtma programı düzenledi;

Yeşil Sol Parti Urfa adaylarını tanıtma programı düzenledi

Yeşil Sol Parti bugün düzenlediği bir programla Urfa milletvekili adaylarını halka açık bir şekilde tanıttı. Urfa’dan aday gösterilen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise programa katılmadı....

ŞANLIURFA - Siyasi partiler 14 Mayıs genel seçimleri aday listelerini belirledikten sonra, belirledikleri isimleri kamuoyuna tanıtma programına başladılar. Urfa’da bugün Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) adaylarını tanıtma programı düzenledi. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde halka açık bir şekilde yapılan programa Yeşil Sol Parti’nin seçimlerde yarışacak adayları katıldı. Yüzlerce partilinin karşıladığı adaylar arasında, sürpriz bir şekilde Urfa’dan aday gösterilen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yoktu.

Program Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Ahmet Atış’ın konuşması ile başladı. Konuşmasında, Şenyaşar ailesinin Şanlıurfa Adalet Sarayı önünde sürdürdüğü ‘Adalet Nöbeti’ne değinen Atış, Urfa ile ilgili bir süredir tartışılan “abi” konusunu hatırlatarak,  “Urfa’nın abilere ihtiyacı yok. Olmayan adaletin bakanını buraya abi olarak gönderilmiş” dedi.

ÖCALAN BAKAN BOZDAĞ’A YÜKLENDİ

Atış’ın ardından söz alan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan da konuşmasında, Şenyaşar ailesi üzerinden AK Parti’nin Urfa aday listesinde ilk sırada gösterdiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yüklendi. “Bu şehrin bir vekili olarak, bu şehrin muhalefeti olarak soruyoum” diyen Öcalan, “Bozdağ adaletiniz nerde, Urfa Adliyesi ne yapıyor, başsavcı ne yapıyor, siz bu şehirde nasıl adalet inşsa edeceksiniz? Urfalıların karşısına çıkıp nasıl oy isteyecekseniz? Biz adaletin yanındayız, Şenyaşar ailesinin yanındayız, bu kaos ortamını sonlandırmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR TARAFTA NEMRUDİ, BİR TARAFTA DA İBRAHİMİ BİR LİSTE VAR”

Bu seçim kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden HDP vekili Öcalan, “Bir tarafta Nemrudi bir liste, bi tarafta da İbrahimi bir liste var” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Bunu biz Urfalıların onayına sunacağız. Listemizin başında değerli eş genel başkanımız Mithat Sancar var. Partisi kapatılma tehdidiyle karşı karşıyadır. Büyük bir kumpasla HDP’ye kapatma davası açtılar. Halkımızın önünü kesmek içi onlarca oyun oynamaya devam ediyorlar. Diğer taraftan adaletle sembolleşmiş, 5 yıldır Urfa’nın adeta kanayan bir yarası haline gelmiş, değerli yol arkadaşımız Ferit Şenyaşar bu listededir. Bu şehre liste başı olarak adalet bakanını göndermişler. Biz buradan sesleniyoruz, önünüzdeki bu kara defteri kapatmak zorundasınız. 5 yıl önce Suruç’ta partinizin mensuplarının yaptığı infazla yüzleşmek zorundasınız. Siz Urfa’da adaleti temsiz edemezsiniz. Bu şehirde herkesin gözleri önünde Şenyaşar ailesinin 3 ferdi katledildi. Emine anne 2 yıldır Urfa Adliyesi önünde adalet arıyor”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum