Coşkun: Diplomaya dayalı alan değişikliği takvimi bir an önce yayınlanmalı;

Coşkun: Diplomaya dayalı alan değişikliği takvimi bir an önce yayınlanmalı

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptığı bir paylaşımla diplomaya dayalı öğretmenlerin alan değişikliği talebinin karşılanmasını istedi....

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Nisan ayında yapılması gereken diplomaya dayalı alan değişikliğinin bir an önce yapılmasını talep etti.

Sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, “Daha ne bekleniyor, niye bekleniyor” diyerek sitemde bulunan Coşkun, “Bu kadar ögretmeni bekletmenin kime ne faydası var? Diplomaya dayalı alan değişikliği bekleyen öğretmenlerin sesine kulak verilerek, bir an önce alan değişikliği takvimi vakit kaybetmeden yayınlanmalıdır”.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı bir paylaşımla bakanlığın diplomaya dayalı alan değişikliği konusunda adım atıp bir açıklama yapmasını talep etti.

Diplomaya dayalı öğretmen alan değişikliği, mezun olunan yükseköğretim programına uygun olarak MEB tarafından yapılan branş değişikliğidir. Alan değişikliği MEB tarafından yayımlanan MEB Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmenliğine uygun olarak yapılır.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum