Urfa’da boşaltılan binalardan güpegündüz hırsızlık;

Urfa’da boşaltılan binalardan güpegündüz hırsızlık

Şanlıurfa’da depremden etkilenen orta, ağır hasarlı ve acil yıkılacak durumdaki binalar metruk yapılar haline geldi. Yıkım sürecinin hızlı ilerlememesi nedeniyle hasarlı olduğu için boşaltılan binalara ise hırsızlar dadandı. Güpegündüz dairlere giren hırsızların hedefinde ise daha çok hurdacılara satabilecekleri kalorifer peteği, su sayacı, musluk, klima motoru ve çelik dış kapılar var....

Şanlıurfa'da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce sahadaki hasar tespit komisyonları çalışmalarının tamamlanmasının ardından az, orta ve ağır hasarlı yapılara ilişkin itiraz süreci devam ediyor.

Ancak depremin üzerinden iki aydan fazla bir süre geçmesine rağmen acil yıkım kararı alınan binalar hala yıkılamadı.

Haliliye ilçesine bağlı Veysel Karani Mahallesinde acil yıkım kararı alınan binalar ile ağır ve orta hasar verildiği için tahliye edilen binalara bu kez hırsızlar dadandı.

Binalar adeta yağmalanırken, bu durum mahalle sakinlerini de tedirgin ediyor.

Hırsızlar artık gece karanlığını da beklemiyor, güpegündüz dairlere giriyor. Hırsızların hedefinde ise dairelerin kalorifer petekleri, su sayaçları, musluk, klima motoru ve çelik dış kapı gibi söküp hurdacılara satabilecekleri eşyalar var.

Veysel Karani Mahallesi Yunus Emre Caddesinde bulanan Demirkol Apartmanındaki gündüz vaktindeki hırsızlık da bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Orta hasarlı binaya giren hırsızlar bir dairenin klima motorunu söküp binadan ayrılıyor. Bu esnada şahısların durumundan şüphelenen fırıncı bu kişileri durduruyor. Fırıncı bir süre telefonla konuşarak bina sakinlerine ulaşmaya çalışırken şüpheliler motosiklete binip uzaklaşıyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum