Urfa’da bayram öncesi pazarda son durum;

Urfa’da bayram öncesi pazarda son durum

Bayrama iki gün kala pazar alışverişi de yapılmaya başlandı. Kimi vatandaş ve pazar esnafı fiyatları makul görüp alışverişten memnun iken, kimisi de beklediiği seviyede alışveriş yapılmamasından şikayetçi....

Ramazan Bayramına iki gün kala vatandaşlar bayram alışverişine devam ediyor. Vatanadaşların bayram alışverişi çerçevesinde yolunu tuttuğu yerlerden birisi de sebze-meyve pazarları oluyor.

 

Pazar alışverişinde önceki haftalara göre yoğunluk olduğunu savunan esnaf olsa da, kimi pazar esnafı ise, durumdan hiç memnun değil.

 

ERBİL: SOĞAN BAYRAMDAN SONRA 10 LİRAYA KADAR DÜŞER

 

BİHA'ya konuşan pazar esnafından Mahmut Erbil, pazar ürünlerinden salatalığın kilosunun 15-17 lira, domatesin kilosunun 18-20, biberin de 25-30 lira olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Kuru soğan pahalı diyorlar. Kuru soğan da bayramdan sonra 10 liraya kadar düşer. Çünkü yer çamurdu. Yerden çıkaramadı bir kısmını. Eski mahsul de bitti, yeni mahsul çıkacak. Şu an yer kuruduğundan dolayı çıkarmaya başladılar. Bollulaşır”.

 

Fiyatların normal olduğnu savunan Erbil, “Vatandaş alıyor. Bayram için, gerçi bayrama daha 4-5 gün var, ama alıyorlar. Yine de geçen haftaya göre yoğunluk var” dedi.

 

ALTANHAN: BÜTÇEME UYGUN GELİRSE ALACAĞIM

 

Fiyatların şu an genel olarak normal olduğunu, sadece patlıcanın pahalı olduğunu söyleyen Mehmet Emin Altanhan isimli bir vatandaş, şunları söyledi: “Biraz domates aldım, biraz soğan aldım, biraz da patates aldım. Henüz tam alışveriş yapmadım. Geziyorum. Nerde bütçeme uygun gelirse, alacağım. Çünkü ben emekli biriyim. Gelirim bellidir”.


ABLAK: BİBER DIŞINDA HERŞEY UCUZ

 

Alışveriş için pazarın yolunu tutan Hüseyin Ablak isimli vatandaş da, biber dışında tüm ürünlerin ucuz olduğunu savunarak, “Biraz soğan pahalı. O da 15 gün sonra falan düşer. İsot da Urfa’da yakında düşer. Yani fiyatlar iyidir” ifadelerini kullandı.

 

İZOL: KİMSE BİRŞEY ALMIYOR, TEZGAHTA UYKUMUZ GELİYOR

 

Pazar esnafından Mehmet Ali İzol ise, fiyatların yüksek oldğunu belirtti ve şunları söyledi: “Alışveriş de yok. Kimse almıyor. Gelen sorup gidiyor. Kimse bir şey almıyor. Böyle bakıyoruz sadece, böyle uykumuz geliyor. Hiçbir hareketlilik yok. Pazarda hiç bayram havası yok. Ama giyime oldu mu, herkes giyimi full alıyor. Ama sebzeyi almıyor kimse. Bir haftadır aldığımız malı tezgaha döküp kaldırıyoruz, döküp kaldırıyoruz. Satış yok”.

 

Fiyatların pahalı olmadığını savunan pazarcı İzol, “Salatalık 16, domates 13-15, biber 30 lira, patlıcan 20 lira. Kış olduğu halde normal bu fiyatlar bence” diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum