HÜDA PAR’dan insan odaklı şehircilik ve yetimler için proje;

HÜDA PAR’dan insan odaklı şehircilik ve yetimler için proje

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa'ya ve kentteki yetimlere nefes aldıracak bir projeyi gündeme taşıdı....

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise hem Şanlıurfa'ya ve hem de şehirdeki yetimlere nefes aldıracak bir projeyi dile getirerek yetkililere seslendi.

Emin Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta hem Şanlıurfa'ya ve hem de Şanlıurfa'daki yetimlere nefes aldıracak bir projeden bahsedeceğiz" dedi.

ÖZASLAN: ASKERİ TUGAYI ŞEHİR DIŞINA TAŞIYALIM

Özaslan “Şehir içinde askeri tugay bulunuyor. Şehir zamanla çok büyüdü, askeri tugay şehrin tam göbeğinde kaldı. Gelin, askeri tugayı askeri uzmanların da uygun göreceği şehir dışındaki bir yere taşıyalım. Milletvekilleri bir araya gelmeli, ilgili bakanlıklarla irtibat kurulmalı ve bakanlıklar düzeyinde bu işin onayı çıkarılıp alt yapısı hazırlanmalı. Daha sonra askeri tugayın yerini belediye asla konut için imara açmasın ve şehrin göbeğinde büyük bir mesire alanı oluşturalım. Şehrin rahat nefes alabileceği bir alana dönüştürelim” dedi.

 

“YETİMLER FONU OLUŞTURALIM”

Özaslan, “Bugün bayramın birinci günü. Gelin, bu bayramda yetimleri sevindirecek projenin ikinci aşamasını dinleyelim. Burayı mesire alanına çevirdikten sonra yetimlerimiz için de Büyükşehir Belediyesi, mesire alanı olarak belirlenen askeri tugayın ana caddeye bakan kısımlarına 2 ya da 3 kattan oluşan iş yerleri yapsın. Mülkiyeti belediyede kalsın ve bunları kiraya versin. Kira bedellerinin hepsini bir fonda toplayalım.

Yetimler fonuna o parayı aktaralım ve yetimlerimizin gıda, barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere o fonu kullanalım. Ve evlilik çağına gelince de evlilikleri için de o fondan onlara bir yardım yapılsın. Bunu çok rahat bir şekilde yapabiliriz, bunu başarabiliriz.

Bunun için yeni yasama döneminde meclise gidecek milletvekillerine büyük iş düşüyor. Bütün milletvekilleri bir araya gelmeli, ilgili bakanlıklarla görüşüp bu projenin alt yapısını oluşturup hayata geçirmelidirler, dedi.

 

DÖRT DİLDE BAYRAM MESAJI

Özaslan son olarak, biliyorsunuz ki bugün bayram. Gelin bu bayramda yetimlerimizi sevindirelim. Böyle bir projeyi hayata geçirelim. Bütün memlekete hayırlar getirmesi dileğiyle bayramınız mübarek olsun, dedi ve Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca olarak dört dilde bayram mesajı verdi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum