Kentsel dönüşümde yeni kampanya! Yarısını devlet karşılayacak;

Kentsel dönüşümde yeni kampanya! Yarısını devlet karşılayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlattıklarını açıklayarak, İstanbul'da 1,5 milyon konut yapılacağını söyledi. Kentsel dönüşümde maliyetin yarısı devlet tarafından karşılanacak....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada “yarısı bizden” kampanyasını duyurdu. 

"Ülke genelinde yeni bir seferberlik başlatıyoruz” diyen Erdoğan, ilk sırada İstanbul’un yer aldığını kaydetti. Erdoğan, kampanya ile ilgili şunları söyledi:

“6 Şubat depremlerinin verdiği mesajı dikkate alarak çok daha büyük dönüşüm projesi başlatıyoruz. 3 ayrı projeyi hızla hayata geçirmek. Avrupa yakasında 500 bin konut yapmak. İkincisi Asya'daki rezerv alanda 500 bin konut. Üçüncüsü mevcut yerleşim yerlerinde 500 bin konutu yerinde dönüştürmek. En az 6 milyon İstanbulluyu güvenli yuvalara kavuşturmak olacağız. 

İlk müjdem kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıdır. Dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. 100 metrekare 2+1 dairede 750 bin TL'ye kadar, 120 metrekare 3+1 dairede 900 bin TL'ye kadar maliyeti biz karşılayacağız. Yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak borç ödenebilecek. Yüzde 10'u peşin ödenen 750 binlik borçlanma için 5 bin 625 lira taksit, 900 bin lira için 6 bin 750 lira taksit olacak. Cebinde birikmiş parası olmayan vatandaş bile katkıyla uygun şartlarda borçlanacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evini kendisi dönüştürmek isteyenlere de 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi imkanı sağlayacaklarını kaydetti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum