Son ankete göre cuhmurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor;

Son ankete göre cuhmurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor

SONAR Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinin sonuçları paylaşıldı. Sonuçlara göre, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,1 oy oranı ile yeniden cumhurbaşkanı oluyor....

SONAR Araştırma’nın yaklaşan 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve genel seçimlerine dair yaptığı son anketin sonuçları, kamuoyu ile paylaşıldı. Anket 10-16 Nisan 2023 tarihleri arasında 25 ilde 4 bin 541 kişiyle yapıldı.

 

Ankette katılımcılara "14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

 

Anketin kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 38,2, CHP yüzde 24,2, İYİ Parti yüzde 13,4, HDP yüzde 10,1, MHP yüzde 7,1 oranında destek görürken, Memleket Partisi’nin oy oranı ise yüzde 4.1 olarak hesaplandı.

 

Ankette “14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cuhmurbaşkanlığı için kime oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusu da soruldu. Kararsızların dağıtımından sonra çıkan sonuçlarda, katılımcıların yüzde 46,1’i Recep Tayyip Erdoğan’dan yana oy kullanırken, yüzde 44,1’i Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 7,7’si Muharrem İnce, yüzde 2,1’i ise Sinan Oğan dedi.


Ankette cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikinci tura kalması halinde hangi adaya oy verecekleri de soruldu. Böyle bir durumda katılımcıların yüzde 52,1’i Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklerken, Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy oranı ise yüzde 47,9 olarak hesaplandı.

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum