Bakan Bozdağ: 14 Mayıs büyük bir tasfiye tarihidir;

Bakan Bozdağ: 14 Mayıs büyük bir tasfiye tarihidir

AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı partililerle bayramlaşma programı düzenledi. Programa katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek, "Pek çok siyasi parti tabelalarını ve genel başkanlarını değiştirecek. 14 Mayıs büyük bir tasfiye tarihidir" dedi....

AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, parti yönetimi ile yüzlerce partili katıldı.

Bayarmın ikinci gününde Haliliye ilçesinde özel bir restoranda yaklaşık 3 saat süren bayramlaşma programında, Adalet Bakanı ve Şanlıurfa AK Parti Birinci Sıra Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ bir konuşma yaptı.

Herkesin bayramını kutlayan Bakan Bozdağ, Urfalı vatandaşların büyük bir saygıyla, sevgiyle buradaki bayramlaşma sevinçlerine ortak olduğunu ve bundan dolayı tüm Uraflılara teşekkür ettiğini söyledi.


BOZDAĞ: 14 MAYIS DEMOKRASİ BAYRAMI OLACAK

14 Mayıs günü yapılacak seçimleri “demokrasi bayramı” olarak niteleyen Bakan Bozdağ, “Tabii esas ikinci bir bayramımız daha var. O da 14 Mayıs 2023’te yaşayacağımız demokrasi bayramıdır. 14 Mayıs’ta inşallah hem Şanlıurfamızdan hem de Türkiyemizin 81 ilinden yükselen seslerle bütün dünyaya haykıracağız. Diyeceğiz ki, Türkiye’nin seçimleri tüm vatandaşların vereceği bir iştir. Türkiye’nin başkanını ABD’si, AB’si, terör örgütleri değil, aziz Şanlıurfalılar, aziz Türk milleti sandıkta belirleyecektir. Ve yine hep beraber başka bir dünyaya rağmen yine ve yeniden Erdoğan diyeceğiz” dedi.


"PEK ÇOK SİYASİ PARTİ TABELALARINI İNDİRECEK"

14 Mayıs’ta pek çok siyasi partinin tabelalarını indireceğini, genel başkanlarını değiştireceğini savunan Bakan Bozdağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Urfa’dan dünyaya ve Türkiye’nin dört bir yanına ‘bizim başkanımız Erdoğan’dır, değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir’ diyeceğiz. Ama biz onları sandığa gömerek, siyasette büyük değişimin önünü açacağız. 14 Mayıs’tan sonra Allah’ın izniyle göreceksiniz, yaprak dökümü gibi pek çok siyasi partinin tabelalarını indirdiğini ya da genel başkanlarını değiştirdiğine şahit olacağız. Hani diyorlar ya, “Tarih Yazacağız”. Allah’ın izniyle, tarihi Şanlıurfalılar yazacak. Onların yazdığı tarihte de onlar tarih olacak”.


“14 MAYIS BÜYÜK BİR TASFİYE TARİHİDİR”

14 Mayıs’ın Türkiye demokrasi tarihinde büyük bir tasfiye tarihi, büyük bir yenileşme tarihi olacağını söyleyen Adalet Bakanı, sözlerine şöyle devam etti: “Milletin iradesi yüz yıllık cumhuriyeti değiştireceğini iddia eden siyasilerin ve buna karşı sessiz kalan siyasilerin de değiştiği günün akşamı olacaktır. Onun için çok net söylüyorum, 14 Mayıs demokrasi tarihimizde büyük bir tasfiye tarihidir, büyük bir yenileşme tarihidir aynı zamanda. Erdoğan’ı değiştirelim diye bir araya gelenler, dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olacak. Bunların Türkiye diye bir derdi yok. Bunların kinlerinin, nefretlerinin, intikam duygularının peşinden koşan kin, nefret ve intikam hislerinin bir araya getirdiği Türkiye diye bir derdi olmayan bir siyasi topluluk. Tek dertleri cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye kin, nefret ve intikam. Ben şimdi sorarım, kinine, nefretine, intikam duygularına esir olan hür biri gibi hizmet edebilir mi?”


“SEÇECEĞİ ADAYI TERLİK YERİNE KOYARAK ADAYA DA HAKARET EDİYORLAR”

Sosyal medyada Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç ile başlayan ve BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş üzerinden devam eden “tuvalet terliği de olsa oy veririm” tartışmasına değinen Bakan Bozdağ, “Bunların Türkiye için bir vaatleri yok. “Karşısına terlik de koysa, onu da seçeceğiz” diyor. Seçeceği adaya da hakaret ediyorlar. Terlik yerine koyuyorlar, hakaret ediyorlar. Türkiye terlik muamelesi görenlerle, ona alkış tutanlarla yol alamaz. Türkiye büyük bir devlet, aziz milletimiz büyük bir millet,. Bu büyük devletin, bu büyük milletin şanına yarışır liderle yönetilir. O liderin adı, Türkiye Yüzyılı için, doğru zaman doğru adam Recep Tayyip Erdoğan’dır” İfadelrini kullandı.


“ERDOĞAN DEĞİL DE KILIÇDAROĞLU OLSAYDI, BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ BİTER MİYDİ?”

Son 20 yılda AK Parti ve Cuhmurbaşkanı Erdoğan döneminde yapılan çalışmalar üzerinden Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bakan Bozdağ, şöyle devam etti: “Eğer Türkiye’yi yöneten Cuhmurbaşkanı Erdoğan değil de, Kılıçdaroğlu olsaydı, Türkiye şehir hastanelerine kavuşur muydu? Eğer Türkiye’yi yöneten Cuhmurbaşkanı Erdoğan değil de, Kılıçdaroğlu olsaydı, acaba bugün Nizip’e giden yol, Diyarbakır’a, Adıyaman’a giden yol, Mardin’e giden yol otobanlarla Şanlıurfa buluşabilir miydi? Eğer Türkiye’yi yöneten Cuhmurbaşkanı Erdoğan değil de, Kılıçdaroğlu olsaydı, savunma sanayi yüzde 20’den yüzde 80’e çıkar mıydı? Eğer Türkiye’yi yöneten Cuhmurbaşkanı Erdoğan değil de, Kılıçdaroğlu olsaydı, ilk yerli ve milli otomobilini yollarda trafiğe sürebilir miydi? Eğer Türkiye’yi yöneten Cuhmurbaşkanı Erdoğan değil de, Kılıçdaroğlu olsaydı, TGC Anadolu gemimiz olur muydu? Eğer Türkiye’yi yöneten Cuhmurbaşkanı Erdoğan değil de, Kılıçdaroğlu olsaydı, denizlerde doğalgaz, petrol arayan bir Türkiye olur muydu? Eğer Türkiye’yi yöneten Cuhmurbaşkanı Erdoğan değil de, Kılıçdaroğlu olsaydı, başörtüsü zulmü son bulur muydu? Başörtülü hakim, savcı, subay bu memlekette olur muydu? Ortaöğretim kurumlarına Kur’an-ı Kerim dersi, seçmeli de olsa konulabilir miydi?”


“MUHALEFET MİLLETİ ALDATTI”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in altılı masadan kalkmasını muhalafetin oynadığı bir tiyatro ve milleti aldatma oyunu olduğunu savunan Bakan Bozdağ, “İYİ Parti’nin Grup Başkanvekili açıklama yapıyor. Sayın Akşener, masadan bile isteye kalktı diyor. Onun masadan kalkacağından bütün genel başkanların haberi vardı diyor. Kılıçdaroğlu’nu güçlendirmek için biz bunu yaptık diyor. Yani büyük bir partinin grup başkanvekili çıkmış diyor ki, ‘biz milleti aldatmak için tiyatro oynadık’” diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum