Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Coşkun’dan 23 Nisan mesajı;

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Coşkun’dan 23 Nisan mesajı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TBMM’nin 103. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “TBMM’nin açılışı, emperyalizme karşı durmak, çözümü Anadolu’da aramaktır” ifadesini kullandı....

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM)103. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Mesajında TBMM’nin 103 yıl önce, 23 Nisan’da büyük bir coşkuyla açıldığını hatırlatan Coşkun, “Yurdun dört bir yanının düşman işgali altında bulunduğu bir dönemde TBMM’nin açılması, Kurtuluş Savaşı’nın en kritik safhalarından birini oluşturmuştur” ifadesini kullandı.

 

Coşkun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Emperyalist devletlerin güç birliği yaparak vatan topraklarını işgal etmesine karşı Meclis’in açılışı bağımsızlık fitilini ateşlemiş, milletimiz istiklal ve istikbali için ayağa kalkmış ve düşmanı vatan topraklarından atıncaya kadar durmamıştır. Bu büyük zafer, sömürge altında bulunan başta Müslüman ülkeler olmak üzere, pek çok millete bağımsızlık yolunda ilham kaynağı olmuş, cesaret vermiştir.

 

TBMM’nin açılışı, bir meydan okuma, işgalci ve emperyalist ülkelere karşı, sömürgecilerin elindeki güce karşı en net, en keskin ve en öz cevap, milletimizin geleceğine sahip çıkması; işgalin bu topraklarda yeşermeyeceğinin, sömürgeciliğin tutmayacağının dosta ve düşmana ilan edilmesiydi.

 

Kurtuluş Savaşı ile vatan topraklarından atılan düşman ise vazgeçmemiştir. Kılık değiştirerek, farklı şekillerde bu milletin karşısına çıkmıştır. Bazen siyaseti dizayn ile bazen terörle, bazen ekonomideki dalgalanmalarla bazen de darbelerle bu millete bedel ödetmeye çalışmıştır.

 

15 Temmuz’da FETÖ’nün hain ve kanlı darbe girişimi, emperyalist bir kalkışmadır. Emperyalist, sömürgeci ülkelere karşı bağımsızlığın meşalesi olan TBMM’nin bombalanması tesadüf değildir. Ancak milletimiz, inancıyla, azmiyle, kararlılığıyla Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, 15 Temmuz’da da emperyalistlerin kapıkullarını durdurmuş ve bu ülkeden silip atarak bir kez daha geleceğine sahip çıkmıştır.

 

Yarının Türkiye’si cesur, ufku açık, fikri ve vicdanı hür, araştıran, öğrenen çocukları bugünden yetiştirmekle geleceğe doğru yol alacaktır. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel miras; istikrarı yakalamış, kendi iç sorunlarını çözüme kavuşturmuş, daha güzel, daha özgür ve daha huzurlu bir Türkiye olacaktır.

 

Memur-Sen/Eğitim-Bir-Sen olarak, bağımsızlığımızın sembolü olan Meclisi açma iradesi gösteren kahramanlarımızı, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi minnetle ve rahmetle yâd ediyor, tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyoruz”.

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum