Şanlıurfa’da işten çıkarılan işçiler haklarını arıyor;

Şanlıurfa’da işten çıkarılan işçiler haklarını arıyor

Şanlıurfa’da bulunan tekstil fabrikası küçülmeye gidileceği gerekçe gösterilerek, 4 işçinin işten çıkarıldığı iddia edildi. İşten çıkarılan işçiler fabrika önünde eylem yaparak, haklarını istedi....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa 1. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB)  yer alan bir tekstil fabrikasının küçülmeye gidileceği nedeniyle 4 işçinin işten çıkarıldığı ileri sürüldü.

İşten çıkarılan işçiler, fabrika önünde Türkiye İşçi Partisinin Şanlıurfa İl Başkanı Halil İbrahim Şansal’ın katılımıyla tepki amaçlı eylem yaptı. 190 işçinin çalıştığı fabrikada 39 çalışanda izne gönderildiği belirtildi.

İşten çıkarılan işçilerin haklarını savunmak için destek veren Türkiye İşçi Partisinin Şanlıurfa İl Başkanı Halil İbrahim Şansal, “İş yerinin küçülmeye gidileceği ve kapanacağı söylendi fakat işin aslı bu değil. Biz işçi arkadaşlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

İŞÇİ SAĞIR: İŞTEN ÇIKARILIYORUZ NEDEN DİĞER TARAFTAN İŞE ALIMLAR OLUYOR

İşten çıkarılan Abdulkadir Sağır, “Biz muhasebe ile görüşme yaparken fabrika yönetim başkanı içeri gelerek, ‘bu arkadaşlar daha neyi bekliyor, bunların çıkış neden verilmedi’ dedi. Bizde bizim işten çıkış sebebini sorduk. Oda bize dedi ki, “fabrikayı küçültmeye gidiyoruz. Bu nedenle sizleri işten çıkarmak zorundayız. Bizde madem işten çıkarılıyoruz neden diğer taraftan işe alımlar oluyor. Oda dedi, ‘ bu durum seni ilgilendirmez. Ben yapacağımı yaparım. Kimse benim yapacaklarımdan sorumlu değil’ Biz hakkımızı fabrika önünde arıyoruz” dedi.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum