Urfa'yı da kapsayan son ankete göre cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalmıyor;

Urfa'yı da kapsayan son ankete göre cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalmıyor

Sosyo Politik Araştırma’nın yaptığı en son seçim anketine göre, cumhurbaşkanı seçimleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun alacağı yüzde 51,7 oy oranıyla ilk turda bitiyor....

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, 24-28 Nisan tarihleri arasında aralarında Urfa’nın da olduğu 19 ilde bin 569 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı.

Ankette katılımcılara sorulan “Sizce Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna yüzde 66,6 oranında ekonomik kriz/işsizlik, yüzde 9,1 oranında Cumhurbaşkanlığı Sistemi, yüzde 5,4 oranında da demokrasinin olmayışı diye yanıtlarken, yüzde 3,7 oranında ise muhalefetsizlik olduğu kanaatini bildirdi.

Verilere göre, '”Mevcut ittifaklardan hangisine oy verirsiniz?” sorusu yöneltilen katılımcıların yüzde 43,7‘si Millet İttifakı derken, yüzde 32,2’si Cumhur İttifakı, yüzde 9,3’ü ise Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan yana olduğunu beyan etti.

Toplam yüzde 4,9 olarak hesaplanan 'kararsız' ve 'oy kullanmayacak'ların oyu dağıtıldıktan sonra ise dağılıma bakıldığında, yüzde 32,3 AK Parti, yüzde 28,7 CHP, yüzde 11,7 HDP/Yeşil Sol Parti, yüzde 11,3 İyi Parti, yüzde 6,1 ise MHP dedi.

Ankette “Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz” sorusuna gelen yanıtların dağılımı ise, kararsızlar dağıtıldıktan sonra şöyle hesaplandı:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 51,7 

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 44,1 

Muharrem İnce: Yüzde 3

Sinan Oğan: Yüzde 1,2

Bu veriler çerçevesinde seçim sonuçları ele alındığında, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmayacağı görülüyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum