Balıklıgöl çarşı esnafı kepenk kapattı;

Balıklıgöl çarşı esnafı kepenk kapattı

Balıklıgöl Çarşı Esnafı Derneği, dükkan kiralarının fahiş şekilde arttığını ileri sürerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada,”Yapılan zam oranlarının gözden geçirilmesi ve geri adım atılmasını bekliyoruz. Mağduriyetimize dikkat çekmek için kepenk kapatıyoruz” denildi....

Balıklıgöl Çarşı Esnafı Derneği, dükkan kiralarının fahiş şekilde arttığını iddia ederek, kepenk kapatma kararı alırken, dernek tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Tarihi bölgede yapılan açıklamaya dernek üyeleri katıldı. Açıklamayı grup adına Balıklıgöl Çarşı Esnafı Derneği Başkanı İbrahim Uygur yaptı.

UYGUR: YÜZDE 300'LERE VARAN ARTIŞ GÖSTERMESİ KABUL EDİLEMEZ

Uygur, kira artışlarının yüzde 300 ila 136 oranında olduğunu ileri sürdü.

“Burada ticari bir kazanç güdülmesi yanlıştır” diyen Uygur, şunları kaydetti:

 “Yüzde 300 ve Yüzde 136'lık kira zamları tarihi çarşıya zarar vermektedir. ŞURKAV, Vakıflar Müdürlüğü gibi kurumların yaptıkları bu zamlar bölge genelindeki kiraları ve özel iş yerlerinin fiyatlarını yükseltmektedir. Bu çarşı, devlete ait bu mülkler, halkın parasıyla, vatandaştan toplanan vergilerle yapılmış tesislerdir. Burada ticari bir kazanç güdülmesi yanlıştır. Küçük esnafın giderleri çok fazla arttı. Gelirlerimizin yüzde 50 ile yüzde 60 azaldığı bu dönemde kiraların yüzde 300'lere varan artış göstermesi kabul edilemez.

“ZAM ORANLARININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ VE GERİ ADIM ATILMASINI BEKLİYORUZ”

Deprem ve sel felaketlerinin esnafı olumsuz etkilediğini ve turizmi sekteye uğrattığını belirten Uygur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 Balıklıgöl'de, Şanlıurfa Valiliği'ne bağlı, Şanlıurfa ili Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfına, Vakıflar Müdürlüğü'ne ait dükkanlarda esnaflık yapıyoruz. Deprem ve sel felaketi yaşadık. Bu felaketlerden sonra turizm acenteleri turları iptal etti. Yaşanılan 2 büyük felaket maalesef turizmi sekteye uğrattı. 2023 yılı İslam dünyası turizm kenti ilan edilen değerli Şanlıurfamızın simgesi Balıklıgöl, turizme bağlı ayakta kalabilen bir çarşıdır. Yapılan zam oranlarının gözden geçirilmesi ve geri adım atılmasını bekliyoruz. Mağduriyetimize dikkat çekmek için kepenk kapatıyoruz.”

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum