Karaköprü’de kadınlar KARAMEK kurslarında meslek öğreniyor;

Karaköprü’de kadınlar KARAMEK kurslarında meslek öğreniyor

Karaköprü Belediyesinin sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında açtığı KARAMEK (Karaköprü Mesleki Eğitim Kursları) ile kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor....

Karaköprü Belediyesi Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezi’nde açılan kadınlara yönelik dikiş-nakış, kuaförlük, resim, mefruşat, halı dokuma gibi kurslarda kadınlar el becerilerini geliştirip meslek ve el sanatı öğrenen kadınlar, diğer yandan da ürettikleriyle aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Ev hanımlarına yönelik açılan bu kursların önemli bir sosyal belediyecilik faaliyeti olduğunu ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, hanımların bu kurslarda hem sosyalleşme faaliyeti içerisinde olduğunu hem de zamanı verimli değerlendirdiğini kaydetti.

Başkan Baydilli, “KARAMEK kurslarımızda tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz ama önceliğimiz ev hanımlarımızın sosyal hayatta daha aktif bir rol alarak hem kendilerini geliştirmeleri hem de bir yandan kendi ihtiyaçlarını karşılayacak maddi gelir elde etmeleridir. Bu anlamda kültür merkezlerimizde açtığımız giyim, halı dokuma, ahşap boyama, resim ve el sanatları gibi birçok kursumuzdan hanımlarımız faydalanıyor ve meslek öğreniyorlar. İnşallah bu kurslarımız her zaman devam edecek ve daha fazla kişiye ulaşacağız” dedi.

Kurslarda eğitim veren usta öğreticiler de kendilerine güzel imkanlar sağlandığını ve kursiyerlerin de çok istekli bir şekilde kurslara gelip eğitim gördüklerini, kısa sürede öğrenip kendi eserlerini çıkardıklarını kaydederek sağlanan imkanlar için Başkan Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Kursların bulunduğu kültür merkezlerinde kursiyer kadınların çocuklarının zaman geçirebilmesi için kreş de bulunurken, kadınlar kurstayken çocuklar da okul öncesi eğitmeni tarafından oyunlar ve etkinliklerle eğlenip zaman geçiriyorlar.

Öte yandan KARAMEK kursları Akbayır Mahallesindeki Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezi, Akpiyar Mahallesindeki Mustafa Direkli Kurs Merkezi ve Seyrantepe Mahallesindeki 4. Murad Kültür Merkezinde devam ederken, kurslara katılmak isteyen vatandaşlar www.karamek.com üzerinden başvuru yapabilirler.

BİHA       

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum