Atila: Filistinli kardeşlerimiz yanındayız;

Atila: Filistinli kardeşlerimiz yanındayız

Şanlıurfa İHH, İsrail'in Filistin ve Gazze’de sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları basın açıklamasıyla protesto etti....

İsrail'in Filistin Gazze’de sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla Şanlıurfa İHH, Dergâh camii önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında büyük ebatlarda Türkiye ve Filistin bayrakları açıldı. Açıklama sık sık tekbirlerle getirilirken, İsrail aleyhine de ara ara sloganlar atıldı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila, İsrail’in Müslümanlara yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti.

Atila, yaptığı açıklamada, “İsrail, geçtiğimiz günlerde Gazze’ye füzelerle saldırı düzenledi. Bu saldırıların sonucunda çoğunluğu çocuklar ve kadınlar olmak üzere 13 Filistinli şehit oldu. Kudüs ve Gazze Müslümanlar olarak kırmızı çizgilerimizdir.

Dünyadaki tüm insan hakları ve insani yardım çalışması yapan kurumlarına sesleniyoruz. Eğer ölen sayısı az ise kimse sesini çıkartmayacak mı? Buradan tüm Müslümanlara sesleniyoruz. İstanbul’un savunması Gazze’den geçer.

Yüzbinlere insan son yıllardaki saldırılar neticesinde evinden oldu ve akrabalarının yanında yaşıyor. Nüfusun yarısına yakını 18 yaşın altında, bunlardan 300 bin çocuk ya bir yakını ya annesi ya da babası vefat etmiş, öldürülmüş ve psikolojik travma yaşıyor. Halkın yüzde sekseni yurt dışından gelen yardımlarla yaşıyor. Günde en fazla sekiz saat elektrik veriliyor, bazen hiç verilmiyor ve bazen de günde bir saat kadar veriliyor. Bu duruma sessiz kalmayalım.

Kimse olmasa dahi bizler Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Kudüs’e yürüyeceğimiz günü bekliyoruz. Filistin’in tüm noktalarına Müslümanlar olarak sahip çıkmalıyız. Tehlikelere karşı teyakkuz ve birlik halinde olmalıyız.

Buradan kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, İslam liderleri, vicdan sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Bir araya gelin ve İsrail’in planlarını hep beraber bozalım! Haydi seferber olalım”.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum