Karaköprü’de gençler okuma evlerinde sınavlarına çalışıyorlar;

Karaköprü’de gençler okuma evlerinde sınavlarına çalışıyorlar

Karaköprü Belediyesi bünyesinde ilçede faaliyet gösteren okuma evleri, sınavlara hazırlanan gençlere temiz ve konforlu bir ortamda ders çalışma fırsatı sunuyor....

Karaköprü Belediyesi’nin eğitime katkı sağlamak amacıyla ilçeye kazandırdığı okuma evleri ile halk kütüphanesi sınavlara hazırlanan ve sessiz bir ortamda ders çalışmak isteyen öğrencilerin uğrak yeri oldu.

Atakent, Esentepe, Seyrantepe ve Doğukent mahallelerindeki okuma evleri ve Çankaya Mahallesi’ndeki halk kütüphanesine gelen öğrenciler serin ve sessiz bir ortamda ders çalışma fırsatı bulurken, girecekleri sınavlara burada hazırlanıyorlar.

YKS, ALES, KPSS, TUS, YDS gibi sınavlara hazırlanmak için okuma evlerinde ders çalışmayı seçen gençler burada sessiz bir ortamda ders çalışırken, okul derslerine ve sınavlarına çalışan öğrenciler de evde uygun ortam bulamayınca okuma evlerini tercih ediyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, gençlerin iyi bir eğitim alarak ülkenin geleceğini şekillendirmesinde bir nebze olsun fayda sağlamak için bu hizmeti verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Hedefimiz bütün merkez mahallelerimize okuma evlerimizi kazandırmaktır. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Karaköprü’müzde mevcut 4 okuma evimiz ve bir halk kütüphanemiz bulunuyor. 4 Mahallemizde de okuma evi inşaatlarımız sona yaklaştı. İnşallah gençlerimize faydalı hizmetler yapmak için daha çok çalışacağız”.

Evde sessiz ders çalışma ortamı bulamadıklarını ve sınavlara hazırlanmakta zorlandıklarını ifade eden gençler de, bu imkanları kendilerine sağlayan ve okuma evlerini ilçeye kazandıran Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür ettiler.

Bu arada, Atakent, Esentepe ve Seyrantepe okuma evleri pazar günü hariç her gün 08- 21.00 saatleri arasında, Halk kütüphanesi ve Doğukent Okuma Evi ise hafta içi 08.00- 17.00 saatleri arasında gençlere hizmet veriyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum