Urfa 28 Mayıs seçimi için ihtiyaç duyulan sandık müşahidi sayısında ikinci sırada;

Urfa 28 Mayıs seçimi için ihtiyaç duyulan sandık müşahidi sayısında ikinci sırada

İller bazında ihtiyaç duyulan sandık müşahit sayısını açıklayan Oy ve Ötesi Derneği'nin verilerine göre, Şanlıurfa 28 Mayıs cumhurbaşkanı seçiminde sandık müşahitlerine en çok ihtiyaç duyulan ikinci büyük il oldu. Derneğe göre, Şanlıurfa'da 2 bin 922 sandık müşahidine ihtiyaç var....

Sandık müşahitleri seçimlerde sandık güvenliğini sağlamada önemli bir rol üstleniyor. Özellikle seçimlere girip sandık kuruluna üye veremeyen siyasi partiler sandık müşahitleri konusunda çok dikkatli davranıyor.

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde sandık güvenliğinin sağlanmadığına dair iddialar tartışılmaya devam edilirken, Oy ve Ötesi Derneği de, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinde sandık güvenliği için ihtiyaç duyulan müşahit sayılarını iller bazında açıkladı.

Derneğin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi için en çok müşahide ihtiyaç duyulan illerin başında Konya gelirken, Şanlıurfa ise en çok müşahide ihtiyaç duyulan ikinci il oldu.

Buna göre, Konya için 3 bin 52 müşahide ihtiyaç varken, Şanlıurfa’da ise 2 bin 922 sandık müşahidi gerekli.


KİME MÜŞAHİT DENİR VE GÖREVİ NEDİR?

Müşahit veya gözlemci, seçim günü oy kullanma, sayım, döküm, tasnif ve tutanakların tutulması gibi sandık işlemlerini takip eder. Müşahitleri siyasi partiler ve adaylar kamu hizmetinden yasaklı olmayan ergin kişiler arasından belirler.

Sandık müşahitleri ilçe başkanlıklarından aldıkları “Müşahit Belgesi” (Gözlemci Belgesi) ile sandık çevresinde bulunma hakkına sahiptir.

Müşahitler oy vermenin başlangıcından itibaren tüm işlemleri takip etmek ve denetlemek, tutanağa geçirilip geçirilmediğini kontrol etmek ve gerektiğinde itiraz etmek üzere sürekli sandık çevresinde bulunabilirler.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum