Yaklaşık 50 kişilik Suriyeli bir grup gönüllü olarak döndü;

Yaklaşık 50 kişilik Suriyeli bir grup gönüllü olarak döndü

Akçakale’de yaklaşık 50 kişiden oluşan bir grup Suriyeli 'Gönüllü Geri Dönüş' projesi kapsamında Suriye’nin Tel Abyad kentine geçti....

Suriye’deki iç savaştan kaçarak yerleştikleri Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yaşayan yaklaşık 50 kişilik Suriyeli bir grup 'Gönüllü Geri Dönüş' projesi kapsamında Akçakale Gümrük Kapısı'nda yapılan işlemlerin ardından Suriye’ye gitti.

Harekatı ile güvenliği sağlanan Suriye’nin Tel Abyad kentinde başta eğitim ve sağlık olmak üzere sürdürülebilir kamu hizmetlerinin sunulması, Suriyeli göçmenlerin gönüllü geri dönüş projesi kapsamında ülkelerine dönmeleri için kenti cazip hale getiriyor.

Türkiye’nin de desteğiyle bölgedeki hasarlı hastaneler ve okullar onarıldı, yeni okullar ve hastaneler hizmete açıldı. Bölgede günlük hayatın normalleşmesiyle Suriyelilerin geri dönüşlerinin önün açıldı.

Akçakale’de yaşayan yaklaşık 50 Suriyeli de ülkelerine dönmek için İl Göç İdaresine başvurdu. Talebin kabul edilmesinin ardından Akçakale Gümrük Kapısı'na gelen Suriyeliler, işlemleri yapıldıktan sonra ülkelerine geçiş yaptı.

Savaş nedeniyle Türkiye’ye gelmek zorunda kaldığını belirten mültecilerden biri, “Türkiye bizi iyi ağırladı, misafir etti. Şu an karşı taraf güvenli olduğu için güvenli bölgeye gideceğiz. Orda çalışacağız. Ekeceğiz, biçeceğiz. Çiftçi olarak çalışıyoruz. Bu şekilde gidip orda hayatımızı idame ettireceğiz” dedi.

Suriye’nin Tel Abyad kentine geçen bir mülteci de, iç karışıklıktan dolayı geldiği Türkiye’den Suriye’ye döndüklerini ifade ederek, “Şu an Suriye’ye dönüyoruz. Türkiye bizi iyi ağırladı. Teiekkür ederiz” ifadelerini kullandı”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum