Vali Ayhan'dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı;

Vali Ayhan'dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Temiz bir dünyada yaşamak ve gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak, devletimizin temel hedeflerinden biridir. Her bir vatandaşımızın da aynı şekilde temel hedefi bu olmalıdır” ifadelerini kullandı....

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında 5 Haziran’ın Birleşmiş Milletler tarafından 1972 yılında “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edildiğini hatırlatan Vali Ayhan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Çevremizi koruma çabalarımızın günümüzde bu denli özel konumda tutulmasının gayesi; insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını, bununla birlikte gelecek nesillere de bu güzel mirası bırakmayı mümkün kılmaktır. Yaklaşık olarak 4,5 milyar yıldır var olan dünyada, insanlık olarak kısa bir zamandan beri bulunuyoruz. Ancak bu kısa zamanda, insanlığın verdiği büyük zararlarla ne yazık ki dünyamızın olumsuz etkilendiğini söyleyebiliriz.

Bilinmelidir ki çevreye verdiğimiz zarar, aslında direkt olarak insanlığa verdiğimiz zarardır. Dolayısıyla dünyamıza ve doğamıza verdiğimiz önem, insanlığa verdiğimiz önemle eşdeğerdir. Bizler doğayla uyum içinde yaşamak zorundayız, çünkü gidecek başka hiçbir yerimiz yok... Bu nedenle, çevre bilinciyle hareket etmeli, asıl evimizin dünya olduğunu hatırlamalı ve çok geç olmadan doğal dengeyi korumak adına adımlar atmalıyız.

Önem taşıyan tüm bu sebeplerden ötürü; ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de çevre konusunda duyarlılığımızı artırmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Temiz bir dünyada yaşamak ve gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak, devletimizin temel hedeflerinden biridir. Her bir vatandaşımızın da aynı şekilde temel hedefi bu olmalıdır.”

Vali Ayhan, Şanlıurfalı hemşehrilerinin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlayarak, “Çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe sahip olmalarını ve doğanın bize sunduğu güzelliklerin ilelebet var olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum