Gaziantep ekmek zammında asgari ücreti bekleyecek;

Gaziantep ekmek zammında asgari ücreti bekleyecek

Şanlıurfa’da bu hafta ekmeğe yapılan zammın Gaziantep’de yapılmayacağı belirtildi. GESOB Başkanı İsmet Özcan yaptığı açıklamada, “asgari ücret belli olana kadar ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi. Bu durum, Urfa’da neden asgari ücretin belirlenmesine kadar beklenilmediği sorusunu gündeme getirdi....

Şanlıurfa Fırıncılar Odası bu hafta yaptığı açıklama ile ekmeğe 1 lira zam yapıldığını ve kentte 200 gr somun ve 170 gr tırnaklı ekmeğin fiyatının artık 5 lira olduğunu duyurdu.

Yapılan 28 Mayıs cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından ve daha asgari ücret belirlenmeden ekmeğe yapılan bu zam, kentte tepkiyle karşılandı.

Bununla birlikte Urfa’da insanlar, önümüzdeki günlerde yeni asgari ücretin belirlenmesinden sonra da ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı endişesi içinde.


GAZİANTEP ZAM İÇİN ASGARİ ÜCRETİ BEKLEYECEK

Ancak komşu il Gaziantep, ekmeğe zam konusunda da farkını ortaya koydu. Antep’te asgari ücret belirlenmeyene kadar herhangi bir zam yapılmayacağı duyuruldu.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (GESOB) İsmet Özcan, sosyal medya hesabında yaptığı açıkalamda, “Basında yer alan ekmeğe zam haberleri gerçeği yansıtmıyor. Un fiyatlarına ve diğer girdilerin tamamına zam gelmesine rağmen asgari ücret belli olana kadar Ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in ekmeğe zam konusundaki bu tutumu, Urfa’da yetkililerin neden asgari ücretin belirlenmesini beklemeden acele bir şekilde ekmeğe zam yaptıkları sorusunu gündeme getirdi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum