Şanlıurfalı yönetmene jüri özel ödülü;

Şanlıurfalı yönetmene jüri özel ödülü

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Şanlıurfalı Prof. Dr. Sedat Benek’in, yönetmenliğini yaptığı Madak Belgeseli Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Suha Arın Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü....

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Şanlıurfalı Prof. Dr. Sedat Benek, çektiği kısa filmlerle katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödül aldı.

Benek, son olarak yönetmenliğini yaptığı Madak Belgeseli ile 24.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Suha Arın Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

BİTLİS’DE ÇEKİLDİ

Benek'in, yönetmenliğini yaptığı 32 dakikalık belgeselin çekimleri, ocak ve şubatta Güroymak İlçesi Budaklı köyünde gerçekleşti.

Soğuk havada Budaklı Kaplıcası'na giren mandalar ile insan ve hayvan sevgisinin ele alındığı belgeselde, 3 kuşaktır manda yetiştiriciliği yapan Erbay ailesinin hikayesi anlatıldı.

BENEK: EMEĞİ GEÇENLERE ŞÜNKRANLARIMI SUNUYORUM

Aldığı ödül sonrası açıklamalarda bulunan Benek, belgeselin çekilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek şunları kaydetti:

“Madak Belgeselimiz, 24.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin “Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Suha Arın Jüri Özel Ödülü aldı. Madak  belgeselinin ortaya çıkmasında emeği geçen başta Yunus Emre Çiçek olmak üzere Bektaş Bakman, Aslı Deniz Adıgüzel, Fatih Adıgüzel, Ahmet Şahap, Mesut Alptekin, Dr. Öğrt. Gör. Mehmet Bozkoyun ve Öğrt. Gör. Ahmet Özkan; üşenmeden ve sabırla soğuk kış günlerinde belgesele röportaj vererek gönüllü destek sunan Kadriye Erbay teyzeye ve Nusrettin Erbay amcaya, oğulları Hakim Erbay’a, torunları Sinan Erbay’a, akraba ve dostları Mirxan Elmastaş’a, Muhammet Tören’e ve Berkan Tören’e en içten duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, Madak belgeselimizi destekleyen Bitlis Eren Üniversitesi adına rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş'a da teşekkürlerimi sunuyorum.”

 BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum