Birleşik Kamu-İş en düşük asgari ücret beklentisini açıkladı;

Birleşik Kamu-İş en düşük asgari ücret beklentisini açıkladı

Birleşik Kamu-İş, asgari ücretin brüt en az 25 bin lira olması talebinde bulundu....

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), 13 Haziran’da başlayacak asgari ücrete zam görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, ekonomik kriz derinleştikçe emekçilerin enflasyon altında ezildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Eylül 2021'den bu yana TL yüzde 75 değer kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim döneminde en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını vaat etti. Bu vaadin altında seçimden önce kamuda çalışan işçiler adına işçi sendikaları ile imzalanan toplu sözleşme ve ücret zamları yatmaktadır. Yapılan sözleşme memurlar aleyhine olumsuzluk yaratmıştır.

En düşük işçi ücreti brüt 15 bin liraya çıkarılmış ve üzerine yılın ilk yarısı için yüzde 45 oranında zam yapılmış, en düşük işçi ücreti 21 bin 750 lira olmuştur. Bu tutara temmuz ayı başında yüzde 15 oranında zam yapılacak ve en düşük işçi ücreti 25 bin liraya çıkacaktır.

Kamuda işçi ve memur arasında ücret adaletsizliği doğdu. 10 bin 440 lira düzeyindeki en düşük memur maaşı sefalet ücreti seviyesindedir. Açlık sınırını bile karşılayamamaktadır”.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum