Kısas Kültür Merkezi kurslarıyla ilgi görüyor;

Kısas Kültür Merkezi kurslarıyla ilgi görüyor

Haliliye Belediyesi tarafından Kısas Mahallesine kazandırılan kültür merkezi hem gençlere hem de kadınlara yönelik kurslarıyla ilgi görüyor....

Haliliye Belediyesi tarafından Kısas Mahallesinde kazandırılan Kısas Kültür Merkezi kurslarıyla bölge sakinlerinin adresi oldu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesinde bulunan eski belediye hizmet binası kültür merkezine dönüştürüldü. Kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlandığı ve hizmete sunulan Kısas Kültür Merkezi, içerisinde yer alan kurslarıyla bölge sakinlerinden ilgi görüyor. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere mahalle sakinlerinin katıldığı kurslar arasında müzik sınıfı, bilgisayar kursu, dikiş atölyesi, el sanatları atölyesinin yanı sıra okuma salonu da yer alıyor. 

Kısas Mahalle Muhtarı Davut Ersöz, merkezin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Dikiş- nakış, bilgisayar, bağlama kursları açıldı. Bunlar Kısas’ın bir eksiğiydi. Kadınlar boş zamanlarında gelip burada zamanlarını geçiriyorlar, dikiş-nakışlarını yapıyorlar. Aşıklar Diyarı Kısas’ta gençlere burada eğitimlerini yürütüyorlar. Öğrenciler burada aha etkili, bilgili ders çalışıyorlar. Bundan dolayı Başkanımıza çok teşekkür ederim, sağ olsunlar, var olsunlar.”

Dikiş-nakış kursuna katılan kursiyer kadınlar da, Kısas’ta ilk kez kadınlara yönelik kurs açıldığını ve kendilerini geliştirme şansı yakaladıklarını belirtti. Müzik kursundan eğitim alan gençler ise hayallerinin saz çalmak olduğunu ve uzman hocaları tarafından verilen eğitimle hayallerini gerçekleştireceklerini söyledi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum