ÇEMATEM'in yataklı hizmet ünitesi hizmete girdi;

ÇEMATEM'in yataklı hizmet ünitesi hizmete girdi

Madde bağımlılarına yönelik poliklinik hizmeti verilen ÇEMATEM’de bugün itibarıyla yatarak tedavi hizmetine başlandı....

Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), madde kullanımı olan 18 yaş altındakilere yönelik 2021’in sonundan itibaren poliklinik hizmeti veriyordu.

ÇEMATEM’de bugün itibarıyla madde bağımlısı çocuk ve ergenlere yönelik yatarak tedavi hizmetine başlandı.

ÇEMATEM’de 20’si rehabilitasyon,12’si arındırma ve 4’ü detoksifokasyon için olmak üzere toplam 36 yatakla faaliyet veriyor.

ÇEMATEM sorumlu hekimi Uzm. Dr. Gökçe Yağmur Efendi, bugün itibarıyla merkezin yataklı ünitesinin hizmete girdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’mizin hizmete girmesiyle birlikte artık Şanlıurfalı gençlerin madde ile alakalı bağımlılık tedavisi görmek için il dışına çıkması gerekmiyor. Merkezimize her türden madde kullanımı olan çocuk ve ergenlerin tedavisini yatarak ve ayaktan tedavi olarak gerçekleştiriyoruz. Merkezimize başvuran hastalar değerlendirdikten sonra hem aile görüşmelerimiz hem bireysel terapi programlarımız hem de ilaç tedavilerinin takip edildiği farklı polikliniklerimize yönlendirerek tedavilerine başlıyoruz.

Dr. Gökçe Yağmur Efendi, 18 yaşa kadar madde kullanımı şüphesi ya da kullanım bozukluğu olan tüm hastaların değerlendirilebildiği bir merkeze sahip olduklarını ifade ederek, “Eğer çocuğunuzla ilgili bir madde kullanım şüpheniz varsa ya da bu konuda bir tedavi alması gerektiğini düşünüyorsanız çocuğunuzla mesai saatleri içerisinde merkezimize randevusuz bir şekilde gelip başvuru gerçekleştirebilirsiniz” dedi.

Bağımlılıkla mücadele çalışmalarının hiç durmadan devam ettiğini kaydeden Dr. Efendi, “Bu kapsamda okullarda, camilerde, kuran kurslarında, yaz okullarında ve ev ziyaretlerinde bağımlılık konusunda eğitimler vermekteyiz. Ayrıca madde bağımlılığı hakkında farkındalık kazandırılması amacıyla Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalıştaylar düzenleyerek alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklarının önüne geçilmesini hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

BİHA


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum