Urfa’da sağlık çalışanlarına bir şiddet vakası daha!;

Urfa’da sağlık çalışanlarına bir şiddet vakası daha!

Hekimlere karşı en saygılı şehirler puanlamasında en sonda yer alan Şanlıurfa’da dün gece özel bir hastanenin sağlık çalışanları, hasta yakının fiziksel şiddetine uğradı. Şanlıurfa Tabip Odası, olaya tepki gösterdi....

Şanlıurfa’da sağlıkta şiddet vakalarının sonu gelmiyor.

Popüler sosyal medya platformunda hekimlere karşı en saygılı şehirlere ilişkin yapılan puanlamada en sonda yer alan Şanlıurfa’da sağlık çalışanları dün gece yine fiziksel şiddete uğradı.

İddiaya göre, özel bir hastanede gece yarısı bir hasta yakını hastaneye girdikten sonra işlemlerin yapılması esnasında Acil Servis’teki sağlık çalışanlarına hakaretlerde bulunmaya başladı. Hasta yakını, hastanın muayene edilmesine rağmen sağlık çalışanlarına hakaretler sonrası fiziksel şiddet uyguladı.

Hasta yakını güvenlik görevlilerinin de araya girmesiyle dışarı çıkarıldı.

Olay ile ilgili beyaz kod veren sağlık çalışanlarına Şanlıurfa Tabip Odası da destek verdi. Adli muayene ve ifade sürecinde sağlık çalışanlarına destek olduklarını belirten Şanlıurfa Tabip Odası, “Sağlık sisteminin her alanında şiddet artarak devam ediyor. Sağlık sistemi sağlık emekçilerini hedef göstermeye devam ediyor ve şiddete açık, güvensiz çalışma ortamları yaratmaktadır. Çağrımızı yineliyoruz. Artık yeter sağlıkta şiddete karşı etkin, caydırıcı yasaları yapmak için neyi bekliyorsunuz!” açıklamasında bulundu.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum