Asgari Ücret Tespit Komisyonu zamla ilgili ilk toplantısını yaptı;

Asgari Ücret Tespit Komisyonu zamla ilgili ilk toplantısını yaptı

Asgari ücrete yapılacak ara zammı belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda herhangi bir rakam belirlenmezken, zammın Kurban Bayram'ından önce belirlenmesi bekleniyor....

Milyonlarca işçinin beklediği asgari ücret zammı ile ilgili pazarlık süreci başladı.

Bu süreç kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücrete yapılacak ara zammı belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını yaptı.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, işçileri temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı bir saat sürdü.


SOLAK: HERHANGİ BİR RAKAM KONUŞULMADI

İşçi tarafı adına toplantının katılımcılarından olan Haber-İş Sendikası Başkanı Veli Solak, toplnatı sonrasında bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, “herhangi bir rakam konuşulmadı” diyen Solak, "Bayramdan önce bitmesini istiyoruz. Türk-İş olarak talebimiz bir an önce toplantıların bitmesi. Asgari ücretin ekonomik şartlara göre, kiralara göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şu an 8 bin 506 lira olan asgari ücret ile ilgili en çok konuşulan rakamın 500 dolar seviyesine yükseltilmesi, dolayısıyla yüzde 25 üstünde bir artışla 11 bin liraya çıkarılması olduğu görülüyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum