UÇG Urfa’nın trafik sorunlarının çözümü için valiliğe dilekçe yazdı;

UÇG Urfa’nın trafik sorunlarının çözümü için valiliğe dilekçe yazdı

Urfa Çalışma Grubu Şanlıurfa Valiliği’ne yazdığı dilekçe ile kentin şehir trafiğini olumsuz etkileyen çift sıra park etme, kırmız ışığı ihlal etme, makas atma gibi sorunlara çözüm bulunmasını talep etti....

Şanlıurfa’da şehir içi yollarda araçları çift sıra park etme, kırmızı ışığı ihlal etme, ters yönde gitme, gelişi güzel makas atma gibi durumlar kentin adeta kangrenleşen trafik sorunları haline geldi.

Kent trafiğini ciddi anlamda olumsuz etkileyen ve birçok defa kazalara neden olan bu tür sorunların çözümüne yönelik nihayet bir Sivil Toplum Kuruluşu’ndan (STK) somut bir çağrı geldi.

Urfa Çalışma Grubu (UÇG) söz konusu sorunların çözümü ile ilgili Şanlıurfa Valiliği’ne bir dilekçe yazdı. 

4 yıl önce de Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bu sorunları yazılı olarak bildirdiklerini ifade eden UÇG, ilgili dilekçede şunları ifade etti:

“İlimiz kent merkezi genelinde başta ana arterler olmak üzere şehir içi trafik akışında genelde ikili yer yer üçlü sıra park edildiği, kırmızı ışık ihlalleri yapıldığı, yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmediği kimi araçların trafiği tehlikeye sokacak şekilde makas attığı, U dönüşü yaptığı, ters yönde hareket ettiği, bazı kusurlu araçların trafikte seyrettiği görülmektedir. Zaman zaman ölümlü ve maddi hasarlı kazalara da sebebiyet veren bu durumların ortadan kalkması, trafiğin rahatlaması için trafik polisi ve zabıtanın etkin denetim yaparak yaptırımlarda bulunması hususunda;

Gereğinin yapılmasını müsaadelerinize arz ederiz”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum