Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu;

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 14.30’da başlayan kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesinin erken yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'nın da dahil olduğu deprem bölgesiyle ilgili olarak da, "Depremin ardından sanayi alanı sayısını 18'e yükseltiyoruz" dedi....

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 14.30’da başlayıp yaklaşık 8 saat süren kabine toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Esnafın, çiftçinin, işçinin, iş dünyasının önünü göremediği siyaset rayına girmediği için ülkenin toparlanamadığı eski günler hamdolsun tamamen geride kalmıştır. Türkiye’yi kimin yöneteceği sorusunun cevabı seçim gecesi netleşmiştir. Türkiye'ye vakit ve enerji kaybettiren ne varsa artık tarih olmuştur. Bunda hiç şüphesiz en büyük pay vatandaşlarımıza aittir. Parlamenter sistem tartışmaları bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bundan sonra hedeflerimize daha hızlı koşacağız. Zorlukların, engellerin üstesinden çok daha kolay geleceğiz. Vatandaşımızın hayatına dokunan hizmetleri daha çok artıracağız. Vatanımızın bekasına yönelik saldırıları daha kararlı püskürteceğiz. Türkiye'nin hak ve hukukunu küresel planda daha cesur savunacağız.”


ENGELLİ VE ENGELLİ YAKINI AYLIĞI İLE YAŞLI AYLIKLARI ERKEN ÖDENECEK

Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesinin erken yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesini erken alıyor, toplam 1.4 milyon kardeşimizi Kurban Bayramı’ndan önce sevindiriyoruz. Asgari görüşmeleri yapıcı düzeyde ilerliyor. Memur maaş artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Geçen haftaki takvimlerin ardından bugün de her bakanlıklarla ilgili kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.


DEPREMİN ARDINDAN SANAYİ ALANI SAYISINI 18'E YÜKSELTİLİYOR

Şanlıurfa dahil depremin vurduğu 11 kentle ilgili de konuşan Erdoğan, “Deprem konutlarının inşasını hızlandıracak alternatifler üzerinde görüşmelerimiz sürüyor. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. 2 bin 430 hektarlık alanda 11 yeri daha sanayi sahası ilan ediyoruz. Depremin ardından sanayi alanı sayısını 18'e yükseltiyoruz" dedi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum