Eyyübiye’de borçtan kurtulma fırsatı 3 temmuz’a kadar devam ediyor;

Eyyübiye’de borçtan kurtulma fırsatı 3 temmuz’a kadar devam ediyor

Eyyübiye Belediyesi, 7440 sayılı “Yapılandırma Kanunu” kapsamındaki emlak, ilan reklam ve çevre temizlik vergisi borçlarının yeniden yapılandırılması başvuru süresinin 3 Temmuz 2023 tarihine kadar devam ettiğini duyurarak, yapılandırma işlemlerinin son güne bırakılmamasını istedi....

Eyyübiye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 11 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nda daha önce 31 Mayıs 2023 olarak belirtilen son başvuru, bildirim ve beyan süresinin, 26 Mayıs 2023 tarih ve 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile (30.06.2023 tarihinin resmi tatile rastlaması nedeniyle) 3 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldığı hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada, mükelleflerin 31 Aralık 2022 tarihinden (bu tarih dâhil) önce Eyyübiye Belediyesi’ne olan emlak, ilan reklam ve çevre temizlik vergilerine ait anapara ve gecikme faizi ile her türlü ceza ve zamların yapılandırma kapsamında olduğu, gecikme cezalarının yüzde 90’a varan oranda silineceği ve borç yekûnunun taksitle ödenme fırsatı bulunduğu ifade edildi.

Borç yapılandırmasına 3 Temmuz 2023 tarihine kadar başvuru yapabilecek olan mükellefler, yapılandırma kapsamındaki ilk taksit ödemelerini ise 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapmak zorundalar. Daha önceden yapılandırmaya başvurup taksitlendirme yapmış olanlar da birinci ve ikinci taksitlerini Temmuz 2023’te ödeyecekler.

Eyyübiye Belediyesi borç yapılandırma başvurularını, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanındaki merkez binada, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi alt katında ve vezne hizmetlerinin sunulduğu diğer yerlerde kabul ediyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum