Sağlık Bakanlığı hastalıkların rapor süresini uzattı;

Sağlık Bakanlığı hastalıkların rapor süresini uzattı

Sağlık Bakanlığı, pandemide uygulanmaya başlayan kronik hastalıklara ilişkin ilaç raporlarının süresini yıl sonuna kadar uzattı....

Sağlık Bakanlığı, pandemi döneminde uygulanmaya başlanan ve daha önce 30 Haziran’a  kadar uzatılmış olan bazı hayati öneme haiz ilaç raporlarıyla ilgili olarak sürenin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sağlık raporlarının geçerlilik sürelerine ilişkin il sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda, “Geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş/erecek sürekli sağlık raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 31.12.2023 tarihe kadar geçerli kabul edilmeye edilmesi, her türlü ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvurularının karşılanması” gerektiği ifade edildi.

SÜRENİN UZATILMASI YARARLI BULUNDU

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, kronik hasta raporlarının 6 ay daha uzatmasının yararlı olduğunu kaydetti.

Nurten Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, rapor sürelerinin uzatılmasıyla hastanelerdeki yoğunluğun azalacağını ifade ederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"SGK tarafından da kronik hastalığı olan hastaların rapor sürelerinin tekrar uzatılması ve Medula sistemine öncelikle işlenmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığının aldığı kararı SGK'nin sisteme ivedilikle işlemesini herhangi bir sorun yaşanmaması adına ivedilikle talep ediyoruz".

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum