Komisyon ikinci toplantısını yaptı;

Komisyon ikinci toplantısını yaptı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını bugün gerçekleştirdi. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, işveren ya da hükümet tarafından henüz bir rakamın masaya gelmediğini açıkladı. Taraflar bu hafta 3. kez toplanacak....

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesi için süreç devam ediyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını bugün yaptı. 

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, ilgili bakanlıkların yanı sıra Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri ekonomik veri ve raporlarını sundu.

TÜRK-İŞ: HENÜZ RAKAM GELMEDİ

Toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, şunları söyledi:

"Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Komisyonda bir karara vardıktan sonra Cumhurbaşkanımız açıklama yapar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum.”

“DOLAR ÜZERİNDEN PAZARLIK YAPMIYORUZ”

Ramazan Ağar, Türk parası üzerinden görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, “Şu anda 500 dolar karşılığı rakamını o dönem bakanımız söylemişti. Türk parası olarak görüşüyoruz, dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Günün şartlarına göre, insanların alım gücünün artmasını istiyoruz. 500 dolar üzerinden değil, günün şartlarına göre pazarlık yapılacak. Bu hafta inşallah bunu sonuçlandıracağız” dedi.

BAKAN IŞIKHAN SENDİKA BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEK

Komisyon toplantısının ardından, saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşecek.

8 bin 506 lira olan mevcut asgari ücretin yeni dönemde kaç liraya yükseleceğinin Kurban Bayramı'ndan önce belli olması bekleniyor.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum